СИНАНЧЕВИЋ ПОЧИСТИО КОНКУРЕНЦИЈУ: Див из Србије као први ушао у финале Европског првенства, провукао се и Колашинац

Новости онлине

15. 08. 2022. у 11:14

Српски бацачи кугле Армин Синанчевић и Асмир Колашинац пласирали су се данас у финале Европског атлетског првенства у Минхену.

СИНАНЧЕВИЋ ПОЧИСТИО КОНКУРЕНЦИЈУ: Див из Србије као први ушао у финале Европског првенства, провукао се и Колашинац

Фото: EPA-EFE/YAHYA ARHAB

Синанчевић је, после преступа у прва два покушаја, у трећој серији куглу бацио 21 метар и 82 центиметра и тако се са најбољим резултатом у квалификацијама пласирао у финале.

Ово је уједно и најбољи резултат Синанчевића у сезони, а поред њега норму од 21,15 метара пребацио је једино још Чех Томаш Станек (21,39).

"Почео сам јако добро на загревању, одрадили смо све што је потребно. Ушао сам на такмичење спреман, јер сам на загревању имао три хица преко норме. Нажалост, у прва два покушаја сам имао преступе, али сам трећи бацио фантастично и јако сам срећан због тога. Даћу све од себе у финалу да будем међу најбољима", рекао је Синанчевић после квалификација, преноси Српски атлетски савез.

Други српски представник, Асмир Колашинац се у финале пласирао као 11. у квалификацијама. Он је најбољи хитац имао у другој серији када је куглу бацио 19,99 метара.

Асмир Колашинац фото: Н.Параушић

 

"За мене лично је најтежи корак направљен, та прва степеница, увек су ми квалификације биле ризичне. Прошли смо даље, нисам се превише ни намучио. Гледам сад да што стигнем до хотела, да се одморим и да се припремим за финале. Ту нећу калкулисати ништа, ићи ћу максимално и надам се неком високом пласману. Борба за медаљу? Видећемо, али мислим да међу првих осам могу", рекао је Колашинац.

Финале у бацању кугле је на програму вечерас од 20.58.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (0)

РАСКИД ПРЕКО ТЕЛЕФОНА: Бивши дечко Ане Ивановић није поднео што га је оставила