ВУЧИЋ УРУЧИО ТЕРЗИЋУ СРЕТЕЊСКИ ОРДЕН ДРУГОГ СТЕПЕНА: Освојио је све што је могао да освоји (ВИДЕО)

Танјуг

04. 07. 2022. у 11:00

Председник Србије Александар Вучић је уручио Сретењски орден другог степена Зорану Терзићу, за нарочите заслуге у спортској делатности и постигнуте резултате женске одбојкашке репрезентације.

ВУЧИЋ УРУЧИО ТЕРЗИЋУ СРЕТЕЊСКИ ОРДЕН ДРУГОГ СТЕПЕНА: Освојио је све што је могао да освоји   (ВИДЕО)

Фото: Танјуг

Председник је Терзићу уручио орден у згради Генералног секретаријата председника Србије.

- За одбојку се каже да су је измислили мушкарци, а усавршиле жене. Терзић је као млад донео одлуку да се посвети тренерском послу и тиме, не само за себе, него за све нас донео је сјану одлуку. Kао тренер освојио је све што је могао да освоји - рекао је Вучић.

- Многи нису свесни да није селектор наше репрезентације и кад слушамо о резултатима наше одбојкашке селекције кажемо: "Све ће то Терзић да реши", а он је сада селектор репрезентације Русије. Ако нама нешто зариба, Зоране, следи указ који не може да се оповргне - додао је председник.

- Хвала Вам на свим победама, борбености да нашу земљу дигнете у висине. Желим Вам много успеха, знам да на крају, доћи ћете у своју Србију и поново донети најлепше свом народу - закључио је председник Вучић.

Терзић није крио задовољство због признања од стране Србије и председника Александра Вучића.

- Мало сам затечен целим овим догађајем. Нисам очекивао и не знам шта рећи. Kао што је господин председник рекао, била је то једна дуга пловидба за ових 20 година, већ сам једном то рекао. Било је прелепо, али некада сам се осећао као капетан који неуспешно јури Моби Дика, некада је било сумњи, али пловидба је била предивна. За све то захвалност свима који су помогли да дођемо до тог резултата. Мени је овај орден као светионик, хвала свим мојим сарадницима, играчицама. Хвала и држави која је омогућила да све оно што је потребно имамо, да будемо на нивоу врхунских светских репрезентација - рекао је Терзић.

Подсећања ради, Терзић је са најбољим одбојкашицама Србије за 20 година освојио 20 медаља на највећим одбојкашким такмичењима: сребро на Олимпијским играма 2016. у Рио де Жанеиру и бронзу на Олимпијским играма 2020. (одиграно 2021) у Токију, злато (2018) и бронзу (2006) на Светским првенствима, сребро на Светском купу 2015, три бронзане медаље у Гран прију (2011, 2013. и 2017), три злата (2011, 2017. и 2019), два сребра (2007. и 2021) и бронзу (2015) на Европским првенствима, бронзану медаљу на Европским играма 2015, тризлатне медаље (2009, 2010. и 2011) и једну бронзану (2012) у Европској лиги и сребро на Универзитетским играма 2009.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

ВИЛФРЕДО ЛЕОН НЕ ИГРА ЗА ПОЉСКУ НА СП: Светски прваци саопштили да би било превише ризично да наступи славни одбојкаш