„СРБИЈА ОПЕН“ ЗА 440 ШАХИСТА ИЗ 44 ЗЕМЉЕ: У Новом Саду почело међународно Отворено првенство у древној игри

С. Б.

28. 06. 2022. у 22:54

„СРБИЈА шах опен 2022“, Међународно отворено првенство у шаху, на којем се до среде, 6. јула у „Мастер центру“ такмичи 440 учесника из 44 земље света, почело је данас касно поподне у Новом Саду

„СРБИЈА ОПЕН“ ЗА 440 ШАХИСТА ИЗ 44 ЗЕМЉЕ: У Новом Саду почело међународно Отворено првенство у древној игри

С.Б.

Драган Лазић, председник Шаховског Савеза Србије, потврдио је да се такмичење одвија у две групе, „мастерса“ и „аматера“ за све узрасте, од пионирског и јуниорског до сениорског и ветеранског.

Манифестацију је отворио Дане Баста, покрајински секретар за спорт и омладину, пожелевши такмичарима да турнир протекне у добром расположењу и занимљивој игри.

-Предстоје нам сјајне шаховске партије, а наш шаховски велемајстор Александар Инђић је најбоље пласирани такмичар од кога са разлогом очекујемо најбоље резултате- рекао је Баста.

Огњен Цвјетићанин, члан градског већа за спорт и омладину, нагласио је да ће Нови Сад и овај пут оправдати епитет доброг домаћина за ученсике великог и значајног такмичења .

- Дошли су нам шахисти из целог света који ће имати прилику да упознају наш град и нашу земљу, и да уживају у дружењу и размени међусобних искустава. Желим да се у име Града Новог Сада захвалим Шаховском савезу Србије на уложеном труду да ова манифестација буде реализована према највишим стандардима - рекао је Цвјетићанин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)