"О ТОМЕ МОЖЕ ДА СЕ СНИМИ ДОКУМЕНТАРАЦ": Тренер веслача Партизана који су покорили Европу незадовољан подршком Савеза

Новости онлине

25. 05. 2022. у 15:47

ВЕЛИКИ успех младих веслача. На Европском јуниорском првенству у италијанском Варезеу до златне медаље дошли су момци из веслачког клуба Партизан Михајло Дедић и Немања Лулеџија. Све то патронатом њиховог тренера Горана Тодоровића. Све ово још више добија на значају ако се зна да је изостала права подршка Савеза.

О ТОМЕ МОЖЕ ДА СЕ СНИМИ ДОКУМЕНТАРАЦ: Тренер веслача Партизана који су покорили Европу незадовољан подршком Савеза

ФОТО: Приватна архива

Конкуренција је била паклена, али младу момци су се са тим изборили и остварили велики резултат.

- Много значи успех, имајући у виду да је конкуренција била паклена. Чак четири екипе су веслале и имале резултате близу светског рекорда. Знали смо да имамо квалитет. Момци су на тренингу веслали 6,40 минута да имају у себи снаге да извеслају још боље време, што су и показали - истакао је Тодоровић.

Ипак, пут до одличја није био лак јер су имали разне препреке.

- О томе може да се сними документарац. Нисмо имали подршку, једино од матичног клуба Партизана, допустили су нам да тренирамо са сениорима Јованом Арсић, Мартином Мачковићем и Александром Беђиком и њиховим тренером. Тражили смо од Веслачког савеза Србије да нам плате хотел у Београду, како бисмо се квалитетно спремили, јер Дедић живи далеко и морао би да стално путује на тренинге по сат и по времена. На нашу молбу добили смо негативан одговор, а ја сам знао колико вредимо, сместио сам момке у своју кућу на две недеље, спремао оброке. Партизан ми је помогао да финасијски то издржим. Све то је учинило овај успех још вреднијим. На доделу медаља сам изашао у мајици Партизана, јер од Савеза нисам добио опрему - каже Тодоровић.

ФОТО: Приватна архива

Тражи и већу подршку од ресорног министарства.

- Хоћу да упутим апел Министарству омладине и спорта, које издваја велика средства и новац за развој младих. Такође и Вањи Удовичићу, који је исто тако био врхунски спортиста и постигао успехе о којима сваки спортиста сања. Да се убудуће не деси да момци немају припреме, јер то није прави пут за младе момке - рекао је Тодоровић.

Сада су на реду нови изазови и Светско првенство у Италији у јулу.

- Већ од следеће недеље момци ће бити поново у чамцу. Преостаје нам осам недеља до СП. Циљ је да спустимо резултат за две-три секунде. Имали смо проблема са здрављем у припремама за ЕП, поготово у марту, исто тако желимо да то сада избегнемо. Сада смо "отворили карте", сви знају ко смо. Румуни и Италијани су били фаворити на ЕП па смо изненадили, верујем у момке - закључио је Тодоровић.

БОНУС ВИДЕО: Навијачи Звезде на улицама Београда славили титулу

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

РЕТКО ГА ВИЂАМО: Ана Ивановић објавила слику са оцем - уз емотивну поруку за рођендан (ФОТО)