КРЕЋУ ПО МЕДАЉЕ: Пливачи у петак отварају сезону такмичења

Novosti online

10. 03. 2022. у 10:39

ПОСЛЕ неколико месеци тренинга и пливачи Србије једва чекају да почну са тренинзима. Пливачки савез Србије, у складу са међународним календаром такмичења за 2022. годину, на базену СЦ "Нови Београд", у Београду организује интернационално пливачко такмичење Отворено првенство Србије 2022., од 11. до 13. Марта.

КРЕЋУ ПО МЕДАЉЕ: Пливачи у петак отварају сезону такмичења

ФОТО: ПСС

Такмичење је појединачно и траје три дана у току којих ће се чак 378 пливача из укупно 38 клубова из Србије и иностранства такмичити за титулу првака првенства, као и за остварење квалификаторних норми за међународна такмичења.

Ово такмичење налази се у календару Светске пливачке федерације – ФИНА, на коме могу да се остваре прописане норме за учешће на ФИНА Светском првенству у пливању, које ће се ове године поново одржати у Мађарској у граду Будимпешта у јуну месецу.

Српски пливачи са великим амбицијама дочекују старт у петак и надају се успесима. У Пливачком савезу Срвије велике наде полажу у репрезентативце, међу којима су Ања Цревар (освајачица сребрне медаље на Европском првенству у Казану 2021. године), Нина Станисављевић (освајачица сребрне медаље на Европском јуниорском првенству у Риму, прошле године), Велимир Стјепановић и Урош Николић (чланови штафете 4x100 краул), Урош Живановић (освајач златне медаље на Комен Купу) и многи други.

Квалификације почињу сваког дана у 09:00, а финала сун а програм од 17:30. Такмичење се одржава у складу са Здравственим протоколом ПСС, без присуства публике, али је Пливачки савез Србије омогућио уживо пренос преко интернета свих трка, сваког дана - 

Медаљама ће се наградити такмичари који су се у оквиру своје категорије пласирали као први, други и трећи у свим индивидуалним дисциплинама и штафетама. Пливачки савез Србије већ традиционално организује ово такмичење у марту месецу у жељи да свој спорт приближи свима и тако подстакне развој свих облика пливања.

ПСС се и путем медија захваљује Министарству омладине и спорта на финансијској подршци и прилици да град Београд још једном буде домаћин овог догађаја од међународног значаја и у 2022. години.

Надамо се да ће овај, по свему позитиван и свима доступан догађај бити инспирација како садашњим, тако и будућим младим пливачким шампионима и у овим специфичним условима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НБА ЗЕМЉОТРЕС: Ас са два МВП признања затражио прелазак у други клуб и то пред сам крај прелазног рока!

НБА ЗЕМЉОТРЕС: Ас са два МВП признања затражио прелазак у други клуб и то пред сам крај прелазног рока!

НБА лига је доживела да пред сам крај прелазног рока, који се завршава 9. фебруара, једна од њених највећих звезда затражи од управе клуба да промени радну средину.

03. 02. 2023. у 20:29 >> 21:58

Коментари (0)

ДРУГИ ДАН СЕДНИЦЕ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Вучић послао јасну поруку Србима - Ја вам гарантујем само једну ствар