ШАМПИОН ТУР ДЕ ФРАНСА СЕ СУДАРИО С АУТОБУСОМ! Бизарна повреда колумбијског бициклисте у родној Боготи (ФОТО)

Novosti online

24. 01. 2022. у 22:27

ШАМПИОН Тур де Франса из 2019. године Еган Бернал доживео је бизарну несрећу у родној Боготи када се током тренинга сударио са паркираним аутобусом!

ШАМПИОН ТУР ДЕ ФРАНСА СЕ СУДАРИО С АУТОБУСОМ! Бизарна повреда колумбијског бициклисте у родној Боготи (ФОТО)

EPA/EFE

Извештаји из Колумбије наводе да је 25-годишњи бициклиста био умешан у судар са паркираним аутобусом док се возио близу своје куће у Боготи, а слике показују како му се указује помоћ поред оштећеног возила.

У саопштењу Клинике Универсидад де Ла Сабана у колумбијској престоници наводи се да ће победник Тура из 2019. бити подвргнут операцији касније у понедељак. Како се наводи у саопштењу, Бернал је у несрећи задобио "трауму вратног дела кичме, грудног коша и  доњих екстремитета".

Његов клуб Инеос Гренадирс издао је засебно саопштење у којем нису дали детаље о Берналовим повредама, али су рекли да је био при свести када га је медицинско особље тима пребацило у болницу.

- Он је у стабилном стању и пролази даље процене - наводи се у саопштењу.

Док већи део тима Гренадира тренира у Европи, Бернал је остао у Колумбији да се припреми за предстојећу сезону, возећи заједно са одабраном групом саиграча која укључује бившег шампиона Ђиро д'Италије Ричарда Карапаза.

Очекивало се да ће Бернал сезону почети на Тур де ла Прованса у Француској, 10. фебруара, али је цела сезона за њега сада доведена у питање, имајући у виду тежину повреда које је задобио. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)