ТУЖНА ВЕСТ ПОГОДИЛА КИКИНДУ: Преминуо Милан Гашић, познати рукометни радник

Р.Ш.

23. 01. 2022. у 13:06

НА лечењу у Београду ноћас је, од последица можданог удара, у 62. години преминуо Милан Гашић Гаша, познати рукометни радник из Кикинде.

ТУЖНА ВЕСТ ПОГОДИЛА КИКИНДУ: Преминуо Милан Гашић, познати рукометни радник

Фото: МРК "КикиндаГриндекс"

Неколико деценија био је ангажован у мушком рукометом клубу најпре као секретар, касније и као спортски директор, затим у Општинском и Окружном рукометном савезу за северни Банат и делегат у рукометним савезима Војводине и Србије на суперлигашким утакмицама. Једно време био је и први човек заједнице делегате.

Генерације кикиндских рукометаша, као и остали спортски радници, памте га као врло дисциплинованог и педантног, у послу склоног чињеницама и аргументима, а у наступу смиреног и умереног човека. У младости је био ангажован и као омладински и друштевни радник, акцијаш, чак и командант Омладинских радних акција, а нешто кансије и као војни резервиста. Поред тих обавеза, стално запослење имао је у комуналној области, у Дирекцији за изградњу града. И на том послу оставио је утисак вредног и поузданог службеника, који је разне послове обављао максимално одговорно.

- Живот је везао за наш рукометни клуб, где је деведесетих година прошлог века и почетком две хиљадитих обављао посао спортског директора и уткао себе у највеће успехе нашег клуба. Након повлачења са тог места, наставио је да помаже у многим тешким тренуцима кроз које је мушки рукометни клуб пролазио. У неколико мандата био је делегат скупштине РСВ-а, члан УО РСВ-а, а дуги низ година и делегат на листи делегата Супер лиге Србије, познат као један од најпоузданијих и најпедантнијих у свом послу- саопштио је Мушки рукометни клуб “Кикинда Гриндеx”.

Милан Гашић рођен у селу Пеуље код Босанског Грахова, а од детињства је живео у Кикинди. Иза себе је оставио супругу и две ћерке. Биће сахрањен у уторак, 25. јануара, у 13 сати, на Новом мокринском гробљу у Кикинди.

Умрлица Милана Гашића

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

КИК-БОКС СПЕКТАКЛ: Дробњак у Зворнику бије битку за европски појас!