ТРКА "БЕОГРАД - БАЊА ЛУКА": Обреновац поново домаћин бициклистима

Novosti online

21. 01. 2022. у 15:11

ДРУГУ годину заредом Обреновац ће бити домаћин трке "Београд - Бањалука, договорено је на састанку челника Бициклистичког савеза Србије и Бициклистичког савеза Републике Српске са председником Градске општине Обреновац Мирославом Чучковићем.

ТРКА БЕОГРАД - БАЊА ЛУКА: Обреновац поново домаћин бициклистима

FOTO: TRKA BEOGRAD BANJALUKA

Како су навели организатори, пошто је етапа од Обреновца до Бијељине равничарска и погодна за спринтере на циљу у највећем граду Семберије сигурно неће недостајати узбуђења.


Поред тога, етапа носи и одређену симболику, јер ће караван који чини око 400 људи без заустављања прећи преко државне границе између Србије и БиХ, односно Републике Српске. То је традиција која се не руши ни 16. годину заредом колико постоји и трка.

Званично потписивање уговора између организатора и домаћина биће уприличено у наредних двадесетак дана, а Чучковић је нагласио да је врло срећан што ће Обреновац угостити више од 150 бициклиста из тридесетак земаља, те што ће додатно бити учвршћене везе ове општине са српским народом са друге стране Дрине.

У наредним данима биће познато још детаља око етапа. Постоји шанса да осим Београда и Обреновца на рути трке буде и Шабац, а организатори очекују одговор на писмо које су послали надлежним у овом граду.

Када су у питању учесници, већ је пријављено 20 екипа међу којима су најјаче Бахреин Мерида и Бардијани

Прва трка "Београд - Бањалука" одржана је 2007. године, а 2016. године уврштена је међу 100 најбоље организованих трка свих времена, док се од 2018. године налази у првој категорији Међународне бициклистичке уније (УЦИ).

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НОВИ БЕОГРАД ПАЛИ ПРОПЕЛЕРЕ КА ЕВРОПИ: Игор Милановић о Фајнал-ејту Лиге шампиона и првенству Србије