ВАТЕРПОЛИСТИ УСПЕШНИ НА СТАРТУ: Шапчани нас одушевили!

С. К.

19. 01. 2022. у 23:11

ШАПЧАНИ су импресионирали "делфине", а они су им се одужили победом над Италијом.

ВАТЕРПОЛИСТИ УСПЕШНИ НА СТАРТУ: Шапчани нас одушевили!

FOTO: M. Vukadinović

 Ватерполисти су стартовали онако како су желели у групи Ц европских квалификација Светске лиге против светског првака (12:9) и најавили да ће бити прави наследници Филиповића и другова. Други тест имају 8. марта у Словачкој.

- Добро смо играли до почетка до краја. Није нам се догодио пад концентрације као у пријатељском мечу почетком јануара против Хрватске. Контролисали смо утакмицу све време, а импресионирала нас је и атмосфера у Шапцу - истиче Радомир Драшовић за "Новости".

Бек олимпијског победника слаже се са констатацијом капитена Банета Митровића да су их навијачи инспирисали да потопе "азуре".

- Било је дивно, ја сам се најежио када су навијачи певали химну. Морали смо да их обрадујемо победом - наглашава Драшовић.

Мада је реч о новој селекцији, ипак велика већина играча годинама ради са селектором Дејаном Савићем.

- Неки дуже, неки краће, али сви познајемо Савићев рад. И поред тога што се знамо добро свесни смо да је потребно време да се добро уклопимо. Зато се трудимо да што пре будемо као један, како бисмо наставили тамо где су стали старији - примећује Драшовић.

Следеће окупљање је тек у марту, када 8. гостују Словачкој.

- Густ клупски календар нам не омогућава да имамо и викенд припреме. Прави рад нас очекује тек када почну припреме за СП у Јапану у другој половини маја. Зато смо сви свесни да морамо да искористимо сваки тренинг, да "гриземо" како бисмо што спремнији отишли на планетарни скуп - подвлачи Драшовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИСТОРИЈА СЕ ПИШЕ У „ГРАДУ СВЕТЛОСТИ“ Ево какве су шансе да Новак Ђоковић одбрани титулу на Ролан Гаросу!