ПОЧЕО ЗИМСКИ ШАХОВСКИ ФЕСТИВАЛ У ПАРАЋИНУ: На аматерском отвореном турниру више од стотину такмичара

З.Рашић

17. 01. 2022. у 19:32

У ПАРАЋИНУ је данас почео дводелни Зимски шаховски фестивал „Параћин 2022” који ће првих седам дана трајати на Базенима „Престиж“, а наредне две седмице, до 6. фебруара, у Хотелу „Орбис“.

ПОЧЕО ЗИМСКИ ШАХОВСКИ ФЕСТИВАЛ У ПАРАЋИНУ: На аматерском отвореном турниру више од стотину такмичара

Фото: Општина Параћин

Повлачењем првог потеза на шаховској табли почетак првог кола главног турнира симболично је прогласио Владимир Милићевић, председник Општине Параћин.

Фото: Општина Параћин

Према речима директора фестивала Саше Јевтића, све је спремно да велика шаховска манифестација протекне без проблема, уз поштовање свих анти-епидемијских мера. На „Престижу“ ће се играти аматерски отворени турнир са преко сто учесника из петнаестак земаља, а у исто време играће се и затворени интермајсторски турнир са десет играча.

У суботу, 22. јануара, са почетком од десет сати, у сарадњи са шаховским пријатељима из Уједињених Арапских Емирата биће организован заједнички брзопотезни турнир који ће бити „права посластица“ за шахисте који се определе да учествују само тог дана. И за тај турнир очекује се наступ стотину играча.

Организатор велике манифестације је Омладински шаховски клуб „Параћин“ који је успео да одржи досад све редовне шаховске фестивале упркос епидемији, па се очекује да и овог пута све протекне у најбољем реду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

БЕТ ОЛЕ ПОКЛАЊА ПОТПИСАН ДРЕС АЛЕКСАНДРА МИТРОВИЋА! Сазнај како до поклона