МЛАДИ СУ КЉУЧНИ ЗА СТАБИЛНУ И ПЕРСПЕКТИВНУ БУДУЋНОСТ: Министар Удовичић на регионалном министарском састанку у Тирани (ФОТО)

Новости онлине

08. 12. 2021. у 13:45

МИНИСТАР омладине и спорта Вања Удовичић учествовао је на регионалном министарском састанку посвећеном младима и образовању који се одржава у Тирани.

МЛАДИ СУ КЉУЧНИ ЗА СТАБИЛНУ И ПЕРСПЕКТИВНУ БУДУЋНОСТ: Министар Удовичић на регионалном министарском састанку у Тирани (ФОТО)

Фото: Министарство омладине и спорта

Министри су током дискусије разматрали начине на које земље Западног Балкана подржавају младе, које су планиране акције за наредну годину и колико постојећи механизми доприносе повезивању младих из региона.

Фото: Министарство омладине и спорта

- Системски рад на стварању атмосфере која подстицајно делује на активно укључивање младих у све аспекте одлучивања о питањима од стратешког значаја за развој друштва један је од приоритета Владе Републике Србије. Кроз континуирано финансирање пројеката у Србији омогућено је да се више од 100.000 младих директно укључи у разне програме који за циљ имају бољи положај младих и стварање више могућности за њихово усавршавање - рекао је Удовичић, и додао:

- У континуитету повећавамо буџетска средстава за подршку омладинском сектору, и то како кроз повећања буџетског финансирања програма омладинског сектора, тако и кроз повећање како броја, тако и износа индивидуалних стипендија које Фонд за младе таленте Републке Србије додељује најбољим средњошколцима и студентима - истакао је Удовичић.

Фото: Министарство омладине и спорта

Министар је истакао да Србија од 1. јануара преузима председавање Управним одбором Регионалне канцеларије за сарадњу младих и са младима припрема амбициозан план за повећање активности канцеларије и додатно јачање пријатељских веза младих у региону.

- Србија придаје посебан значај развоју регионалне сарадње, као основе одржавања и јачања регионалне стабилности и промовисања свеукупне добросуседске сарадње. Свесни смо да само уз активно учешће младих можемо креирати омладинске политике и перспективну будућност региона, и за остварење тог циља се залажемо пуним капацитетима - закључио је министар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)