НАДА ПОСТОЈИ: Ненадић се повредио, али можда заигра за Србију на Европском првенству

Новости онлине

05. 12. 2021. у 12:24

РУКОМЕТНА репрезентација Србије доживела је велики ударац пред Европско првенство у рукомету (13-30. јануар), пошто се повредио Петар Ненадић.

НАДА ПОСТОЈИ: Ненадић се повредио, али можда заигра за Србију на Европском првенству

ФОТО: АП

Њега чека пауза од шест недеља, па је његова наступ на шампионату Европе под знаком питања. Ипак, нада постоји да ћемо га гледати у дресу са државним грбом.

- Озбиљна је повреда, имам руптуру мишића задње ложе. Није уопште наивно. Угрожен ми је наступ на Европском првенству, не знам још да ли ћу играти тамо. Видећемо како ће да иде опоравак, питање је како ће тело да реагује на рехабилитацију. Такође, питање је колико физичку могу да издржим. Повреда је дошла у лошем тренутку. Кад бих знао да ће бити тако уместо пада бих сео - рекао је Ненадић за "Б92".

Жеља да игра за репрезентацију није спорна, али процес опоравка је тај од чега све зависи.

- Имао сам велику жељу, тако да незгодно је прогронзирати месец. Битно је да сви који су на списку буду здрави. Тони је направио добру хемију, групу и зна шта ради.Чим се десила та повреда и добио сам налаз доктора, обавестио сам селектора. Није било пријатно. Остало је да видимо шта и како ће бити, па ћемо донети одлуку. Оно што је сигурно и што сам прво рекао, ако нисам физички спреман не желим да заузимам место неком играчу, без обзира на име и презиме. Не бих то радио ни екипи, а ни себи. На страну моји можда већи играчки квалитети, те ствари не волим. Делује да нећу бити спреман, таква је повреда. Још не знам. Тешко је спремити се за тај систем такмичења, али опет нека шанса постоји - закључио је члан Веспрема.

Србија се на Европском првенству налази у групи Ц са Хрватском, Француском и Украјином.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)