БРЕГАР: Да одиграмо најмање шест утакмица на СП

Novosti online

29. 11. 2021. у 19:20

ЦИЉ женске рукометне репрезентације Србије је да на свакој утакмици победимо, то је увек циљ. Не идемо са белом заставом на Светско првенство, а оно што је потребно да урадимо је да одиграмо најмање шест утакмица, изјавио је селектор женске рукометне репрезентације Србије Урош Брегар уочи поласка на Светско првенство у Шпанију.

БРЕГАР: Да одиграмо најмање шест утакмица на СП

FOTO: M. Vukadinović

Српкиње ће играти у Б групи у Лирији са репрезентацијама Пољске, Камеруна и Русије.

- Репрезентација Пољске игра на високом нивоу, све искусније играчице су се поново вратиле у репрезентацију. Анализирали смо њихове утакмице са турнира у Шпанији и видели смо да су баш озбиљна селекција. Гледали смо утакмицу измеду Камеруна и Анголе и имамо неке додатне информације о њима. И након тога следи утакмица са Русијом, која је сад на турниру победила Норвешку, знамо да је Русија олимпијски вицешампион и да је група јака. Добро смо одрадили припреме у Србији, чекају нас два тренинга у Шпанији и надам се да ћемо бити спремни за поцетак Светског првенства - рекао је Брегар на конференцији за медије.

Јована Стоиљковић истакла је да су припреме биле кратке, али да су добро одрађене.

- Мислим да смо одрадили све добро и да смо успели да све уклопимо и спремимо тактику за почетак првенства. Младе девојке су се баш добро уклопиле, биле смо ту да им помогнемо и олакшамо им адаптацију. Стварно су се трудиле да се уклопе у систем, девојке су квалитетне и сматрам да је све то добро прошло. Атмосфера је заиста добра, све девојке су максимално концентрисане, напорно смо радили, али атмосфера је на високом нивоу - рекла је Стоиљковић.

Анђела Јањушевић истиче да ће стартна утакмица против Пољске бити најтежа и најважнија.

- Веома је битно како ћемо отворити првенство и надамо се добром исходу. Камерун, како је поменуто игра мало другачији рукомет, али мислим да ћемо се брзо адаптирати. На крају долази Русија са којом цемо играти врло тешку утакмицу, али даћемо све од себе да се и та утакмица заврши позитивним исходом - закључила је Јањушевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)