ВАТЕРПОЛИСТИ БЕСНИ: Само да преживимо!

Новости онлине

29. 11. 2021. у 09:00

СРПСКИ клупски ватерполо је поново моћан. Једва смо чекали да се репрезентативци врате у домаће клубове, што су махом и учинили.

ВАТЕРПОЛИСТИ БЕСНИ: Само да преживимо!

FOTO: M. Vukadinović

Можемо да уживамо у врхунском клупском ватерполу, али систем такмичења је нехуман, на шта се жале многи ватерполисти. Некада не прође ни неколико сати између два меча.

Повремени репрезентативац Србије Милош Ћук био је исцрпљен након утакмице са Црвеном звездом која је за Раднички дошла после меча са сплитским Јадраном. 

- Шта да кажем после друге утакмице у 24 сата сем да ово уопште није нормално и није спортски. Ми смо синоћ завршили утакмицу у десет увече, а играмо у десет ујутру. Изузетно је било тешко само разгибати се за ову утакмицу, а не и после одиграти цео меч. Изузетно смо физички исцрпљени, у неку руку можемо бити задовољни, што се тиче наше игре. Одбрана је данас функционисала мало боље, али то у суштини није ни битно. Данас је победила екипа која се боље снашла у овим ненормалним условима - рекао је Милош Ћук после победе над Црвеном звездом за портал Регионална ватерполо лига. 

Уз Филипа Филиповића најбољи ватерполиста света Душан Мандић је изразио незадовољство.

- Можемо да будемо задовољни, остварили смо победе у свим утакмицама на једном изузетно тешком турниру, који би по мени ипак требало мало да се реорганизује, јер није баш спортски да се игра оволико утакмица у овако кратком периоду. Ми смо првотимци, нисмо јуниори. Ово сам задњи пут радио у јуниорима. Незгодан нам је распоред, већ сутра путујемо у Будимпешту и имамо изузетно тешко гостовање Ференцварошу у Лиги шампиона. Тако да окрећемо се томе, а ово заборављамо. Било нам је битно да остваримо све победе да бисмо довели завршни турнир Јадранске лиге на овај базен. Играли смо добро, имали смо осцилације, али када је требало да запнемо - ми смо запели. И против Југа, и против Партизана. Видео се умор код свих - поручио је Душан Мандић.

А пре него што је и почело регионално такмичење Стефан Митровић је упозоравао.

- За почетак да преживимо. С обзиром на то да играмо шест утакмица у пет дана, што мислим да уопште није хумано. Нећу да улазим у пропозиције такмичења и надам се да ћемо сви изаћи неповређени, и да ћемо искористити да ухватимо залет за даље кругове у регионалној лиги, као и за уигравање за наше првенство, које нам је дефинитивно приоритет! Тешко је са свим овим новим светским стањима око корона вируса… Сигурно да челни људи такмичења према томе формирају календар, а на крају се све то сломи преко леђа играча. Док се не буде направило тело играча које ће имати свој глас и моћи да утиче на одлуке, гураћемо овако у тешким и нехуманим условима, и играти како одлуче неки људи у оделима -  рекао је Митровић за "Моцартспорт".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)