ЦЕЛА ПЛАНЕТА ГЛЕДАЛА ЧУДО У РИНГУ: Тотални аутсајдер објединио све светске титуле (ВИДЕО)

Новости онлине

28. 11. 2021. у 14:21

БОКС има новог апсолутног шампиона, и то аутсајдера који је задивио целу планету.

ЦЕЛА ПЛАНЕТА ГЛЕДАЛА ЧУДО У РИНГУ: Тотални аутсајдер објединио све светске титуле (ВИДЕО)

Епа / DAN HIMBRECHTS

У лакој категорији, за обједињавање свих титула надметали су се у Њујорку Американац Теофимо Лопез - апсолутни фаворит и у очима љубитеља "племените вештине", и када се о стручњацима ради, и код кладионица, те, са друге стране, мало познати Аустралијанац Џорџ Камбосос јуниор.

Лопез је толико био уверен да ће тријумфовати, да је обећавао "нокаут ривала већ у првој рунди", али не само да је он био у првој рунди "на патосу", већ је на крају,  иако је у нокдаун успео и он да пошаље супарника, фаворит изгубио.

Судије су гласале 115:111, 113:114, 115:112 за 28-годишњег Аустралијанца, који је тако приграбио ВБА, ВБО и ИБФ шампионске пoјасеве.

Лопез је у чувеном "Медисон сквер гардену" оборен у првој рунди, у десетој је то урадио ривалу, али на крају морао да честита четири године старијем аутсајдеру који је, попут њега, ринг напустио прилично деформисаног лица.

- Веровао сам у себе, охрабривао се, рекао је сензационални Камбосос.

После треће победе у низу уз подељено мишљење судија, додао је и ово:

- Помислио сам, требало би баш да га погодим јако и оборим, а када се то десило, сама борба се прилично изменила. Искрено говорећи, ја сам вам један прилично невероватан боксер, јер ни сам не могу да верујем како сам се добро борио овога пута.

Камбосос је имао иницијативу већим делом меча, десницом је уздмрао фаворита и у седмој рунди, пре него што је један аперкат умало био кобан по Лопеза.

Две рунде пре завршетка борбе, изазивач је и сам пао на тло када га је импресивна комбинација Американца оборила, али се Камбосос прибрао, придигао и успео да приведе меч крају на ногама.

Теофимо Лопез се није баш мирио са одлуком судија...

- Не занима ме шта други кажу, ја сам овај меч добио!

Теофимо је доживео први пораз у 17 такмичарских мечевима, чиме је окончан импресиван низ у коме је надмашио у рингу и великог Вассилија Ломаченка, када је пре 13 месеци у Лас Вегасу својим ВБО и ИБФ појасевима додао и ВБА.

Дуго се чекало на ову његову одбрану трона, што због неспоразума с промотерима, што због јунског одлагања меча јер се инфицирао коронавирусом.

Камбосос је, са друге стране, остварио нешто више тријумфа, ово му је била 20. победа у исто толико такмичарских наступа, али су то углавном биле "мање борбе", па је тек сада стигао до прилике да се бори за појасе. А борио се тако да је, као апсолутни аутсајдер, задивио свет.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)