"КУП ПРЕДСЕДНИКА" Стрелци циљају трофеје у Вроцлаву

В. Н.

03. 11. 2021. у 21:50

ТРОЈЕ наших најбољих стрелаца Дамир Микец, Миленко Себић и Андреа Арсовић отпутовали су у Вроцлав (Пољска), где ће од четвртка до 9. новембра учествовати на "Купу председника", својеврсној замени за финале Светског купа.

КУП ПРЕДСЕДНИКА Стрелци циљају трофеје у Вроцлаву

ФОТО: ОКС

У свакој дисциплини учествоваће 12 најбољих на светским ранг-листама, а најуспешније очекују трофеји и награде. Такмичење ће бити и експерименталног карактера.

Олимпијски вицешампион Дамир Микец, другопласирани је на листи за ваздушни пиштољ, бронзани са Игара у Токију Миленко Себић је петопласирани за МК пушку тростав, док је Андреа Арсовић, осма на Олимпијским играма у троставу, после одустајања једне од такмичарки накнадно позвана.

- Чињеница да на турниру на који су позвани најбољи стрелци света ове године имамо троје представника је још један показатељ успешне сезоне српског стрељаштва, а уједно одржавамо и континуитет. Андреа Арсовић и Дамир Микец иза себе имају осам финалних турнира Светског купа, последњих година су били редовни учесници ових турнира. Обоје су освојили по два златна глобуса. Андреа има и два сребра и бронзу - истиче за сајт ССС шеф стручног штаба и селектор за пушку Драган Доневић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)