АМЕТОВИЋ ФАЈТЕРСКИ: Наши боксери на СП забележили две победе и пораз

Ђ. С.

27. 10. 2021. у 19:04

ПОСЛЕ перфектног првог дана, други је за "орлове" био нешто мање успешан на 21. аматерском првенству света у боксу.

АМЕТОВИЋ ФАЈТЕРСКИ: Наши боксери на СП забележили две победе и пораз

фото: БСС

У преподневном термину, српски представници на планетарној смотри били су половични, будући да је Џејлан Тоскић без испаљеног метка прошао у наредну рунду у полусредњој категорији (71 кг), док је крузераш (81 кг) Слободан Јовановић завршио такмичење после пораза од Кубанца Хериха Руиса Кордобе. У првом дуелу вечерње сесије, Омер Аметовић је Србији фејтерском борбом донео још једну победу на СП, против Мухамеда Унлуа из Турске (48 кг), одлуком судија - 4:1.

Тоскићев ривал, Танзанијац Касим Мбундвике је на мерењу имао вишак килограма, што га је аутоматски дисквалификовало из ринга, па је сениорски шампион наше државе добио дан више за одмор, а наредни ривал ће му бити првак Русије Вадим Мусаев.

Што се тиче Јовановића, он је издржао две рунде у клинчу са убојитим Кубанцем, али је у трећој селектор Милан Пиперски убацио пешкир, чиме је завршио меч.

- Слободан Јовановић има 20 година и сматрам да је он перспектива нашег мушког бокса... Његов противник је био далеко снажнији, виши, јачи и много искуснији. Пробали смо, уз техничко-тактички део, да максимално пружимо отпор. У првој рунди је то уродило плодом, у другој се већ осетно видела разлика, док сам у трећој рунди бацио пешкир да бисмо сачували нашег такмичара, јер би он требало да боксује у наредном дужем периоду, тако да је логично, нормално и педагошки било прекинути меч после друге рунде, скинути рукавице и пружити руку противнику и кренути даље. То је оно што је сигурно - рекао је селектор Милан Пиперски.

Сутра ће у ринг ући три српска боксера: Вељко Глигорић (57 кг) ће укрстити рукавице са Киргистанцем Есенбеком Акилбеком, Владана Бабића (92 кг) чека окршај са Камерунцем Максимом Јегнонгом, док ће програм затворити Вахид Абасов (67 кг), сударом са Непалцем Санилом Шахијем.

Распоред наших у четвртак:

54: Т. Галанов - З. Шакобидин (Узбекистан)

57: В. Глигорић - Е. Акилбек (Киргистан)
67: В. Абасов - С. Шахи (Непал)
80: В. Мирончиков - квалификант
92+ В. Бабић - М. Јегнонг (Камерун)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)