АЛЕКСАНДАР ВУЛИН: Бокс је спорт патриота

Танјуг

22. 10. 2021. у 12:38

МИНИСТАР унутрашњих послова Србије Александар Вулин, у пратњи помоћника Владимира Илића и председника Боксерског савеза Србије Ненада Боровчанина, посетио је данас репрезентативце Србије пред почетак Светског првенства у боксу, чији је домаћин Србија.

АЛЕКСАНДАР ВУЛИН: Бокс је спорт патриота

ФОТО: БСС

Министар Вулин, који је и члан организационог одбора за припрему Светског првенства у боксу, уверио се у спремност, мотивисаност и способности наших спортиста и пожелео им највише пласмане на предстојећем светском такмичењу.

- Репрезентативцима Србије у боксу, на челу са капитеном Бабићем, желим пуно успеха на предстојећем Светском првенству у Београду. Уверен сам да ће вас 12 врхунских спортиста постићи значајне резултате и да ћете обрадовати Србију и српски народ. Бокс је спорт патриота уз који су одрастале генерације - поручио је министар Вулин спортистима.

- Београд је једини град у историји који је два пута организовао Светско првенство у олимпијском боксу. Први пут је било организовано давне 1978. у нашој престоници и ево сада 2021. године и зато је наша одговорност још већа. Предстојеће Светско првенство у Београду, радом Владе Србије, председника Александра Вучића и Боксерског савеза Србије биће организовано на највишем нивоу. Вратићемо боксу ону популарност коју је некада имао - нагласио је министар унутрашњих послова.

Вулин је посебно поздравио четири руска боксера који су, захваљујући председнику Вучићу, добили српске пасоше и ту могућност да наступају за Србију на предстојећем Светском првенству.

Министар Вулин је нагласио да МУП много улаже у спорт и да је у току формирање спортске чете у оквиру Министарства унутрашњих послова, где ће бити места и за најбоље боксере.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)