ПОВУКАО СЕ ХАКУХО: Највећи сумо рвач свих времена рекао збогом после више од 1000 победа и 45 освојених великих турнира у каријери (ВИДЕО)

Novosti online

27. 09. 2021. у 20:35

НАЈВЕЋИ шампион сумо рвања Хакухо повлачи се због проблема са коленима након што је остварио више од хиљаду победа у каријери, јавља данас "Би-Би-Си".

ПОВУКАО СЕ ХАКУХО: Највећи сумо рвач свих времена рекао збогом после више од 1000 победа и 45 освојених великих турнира у каријери (ВИДЕО)

ФОТО: ЕПА

Рођен је 1985. године у Улан Батору као Менхбатин Даважаргал, а његово сумо име Хакухо на јапанском значи Бели Феникс.

У Јапан је стигао са 15 година, на позив легендарног монголског сумо рвача Кјокушузана, али испрва ниједан мајстор није хтео да га подучава јер је био крхке грађе за сумо рвача тог узраста. На крају је примљен у школу Мијагино после интервенције Кјокушузана.

Током каријере, Хакухо је освојио више титула, остварио више победа него иједан други рвач у историји.

Хакухо је дебитовао 2001. године и шест година касније промовисан је у јокозуну (највиши ранг за борца у сумо рвању).

Познат је по свом нападачком стилу и дају му се заслуге за промовисање овог спорта.

Међутим, бројне борбе су узеле данак и Хакуно је морао да иде на операцију десног колена раније ове године, додаје Би-Би-Си.

Прошле године је добио упозорење од Савета јокозуна, које му је поручило да би недоласци на будуће турнире могли да га пензионишу.

Након што је освојио свој 45. турнир у јулу рвач је открио да његово физичко стање није добро и да размишља о завршетку каријере.

Добио је јапанско држављанство 2019. године, па ће моћи да води своју групу рвача убудуће.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)