СЕБИЋ НА СТРЕЛИШТУ ГДЕ ЈЕ ПОЧЕО КАРИЈЕРУ: Државно првенство у стрељаштву у Трстенику

С.БАБОВИЋ

18. 09. 2021. у 19:08

ДРЖАВНО првенство у стрељаштву за пионире и општу категорију одржава се овог викенда на стрелишту у Трстенику, а подршка шампионату је пристигла и од Миленка Себића,освајача бронзане медаље на ОИ у Токију.

СЕБИЋ НА СТРЕЛИШТУ ГДЕ ЈЕ ПОЧЕО КАРИЈЕРУ: Државно првенство у стрељаштву у Трстенику

Фото: С. Бабовић

Тродневно првенство које заједно организују Стрељачки клуб “Драгачево” из Гуче, Стрељачка дружина “Бошко Југовић” из Ивањице из подршку Стрељачког савеза из Трстеника,окупило је 192 такмичара.

- Изузетно ми је драго што се првенство одвија код нас, на стрелишту у Трстенику, где сам испуцао прве дијаболе и одавде кренуо са стрељаштвом - каже Миленко Себић, освајач бронзане олимпијске медаље.

- Надам се да ће овај објекат заживети и да ће и се кренути са гађањем и наших првенстава у будућности.

Себић подвлачи да су услови за стрелце у Србији данас много бољи, да је набављено доста новог оружја и опреме, да се ради са млађим нараштајима, као и да Светски савез признаје наше националне дисциплине.

У некима од њих, од петка су се окушали бројни такмичари. На првенству се све до сутра надмећу најбољи стрелци у “Б” и “Ц” програму малокалибарска пушка за пионире и општу категорију, као и војничка и полуаутоматска пушка на 100 метара за општу категорију.

- Услови за такмичење у Трстенику су одлични, посебно ми је драго што је дошао наш олимпијац са медаљом из Токија да подржи цео шампионат - каже Милан Парезановић представник организатора првенства.

- Више од 100 наступа дечака и девојчица имали смо у категорији МК за пионире, за општу категорију војничка пушка - 79, тростав - 80 наступа.

У локалној самоуправи,која подржава организацију такмичења кажу да је цео спортски догађај од значаја за Трстеник,али и цео регион.

- То је и изузетна прилика за афирмацију спортског стрељаштва, једног од најтрофејнијих националних спортова, који је у последње време нарочито популаран и у овом делу Србије, будући да је наш Миленко Себић освојио олимпијску медаљу - наводи Дејан Раковац, заменик председника општине.

- Уверен сам да ћемо се показати као изузетни, гостропримљиви домаћини, а сама организација тако великог такмичења идеална је прилика за промоцију позитивних вредности које носи спорт.

БОНУС ВИДЕО - Родитељи Миленка Себића за Новости

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)