СПОРТИСТИ БИЛИ ГОСТИ У ГРАДСКОЈ КУЋИ У НОВОМ САДУ: Градоначелник Вучевић са кајакашима и баскеташима

С.Б.

04. 08. 2021. у 22:44

ГОСТИ Градске куће у Новом Саду, данас су били представници Кајакашког клуба Лиман и чланови баскет репрезентације Србије, освајачи бронзане медаље на Олимпијским играма у Токију.

СПОРТИСТИ БИЛИ ГОСТИ У ГРАДСКОЈ КУЋИ У НОВОМ САДУ: Градоначелник Вучевић са кајакашима и баскеташима

ФОТО: Прес служба Новог Сада

Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада, најпре је разговарао са кајакашима о актуелним темама за тај клуб, а тренутно је најбитније је да се трајно реши питање њиховог простора.

- Кајакаши Лимана су први пут у Градској кући, а повод је да видимо како Град може да им помогне да имају што боље услове за тренирање. Најизазовније је да им се обезбеди адекватан простор, јер су они смештени на делу приобаља где је Шодрош, а занимаће ме мишљење и најмлађих чланова клуба, као и они искуснијих и руководства, о уређењу Шодроша као будуће веслачке стазе. Морамо видети како да их склонимо са отвореног Дунава и Дунавца, где се провлаче између марина. Желимо да Град може да, у сарадњи са клубовима и Кајакашким савезом, организује најбоља домаћа и међународна такмичења. Надам се да ће неко од њих бити спреман за Париз или Лос Анђелес, па да нам и овај сјајан спорт донесе медаље на неким од наредних Олимпијских игара – рекао је градоначелник Вучевић.

Са своје стране, Горан Богданчев, председник Кајакашког клуба Лиман , захвалио се на искреној подршци и нагласио да ће клуб настојати да спортским резултатима оправда указано поверење.

- Подржавамо сваку акцију која доприонси уређењу Шодроша и претварању наше стазе у елитну, јер се тако стичу услови за квлитетно бављење кајакашким и веслачким спортом, а отварају нам се перспективе за организовање много већих међународних првенстава, ако имамо квалитетну стазу у брањеном подручју. Такви спортски догађаји доприносе развоју спорта, али и туризма у нашем граду – оценио је Богданчев.

ФОТО: Прес служба Новог Сада

У разговору са баксеташима 3X3, који су се у Токију окитили бронзом,  Вучевић је честитао врсним спортистима, како је нагласио, одличним баскеташима, не само на успеху на Олимпијским играма, него и на свему што остварују годинама уназад.

- Поносни смо на то што је Србија високо позиционирана на мапи баскета, а Нови Сад је најсветлија тачка на читавој планети међу градовима, захваљујући овим момцима. Ово је не само велики лични успех играча и тренера, него и успех за Србију и част за наш град. Позиционирати се међу прве три екипе на свету и то на престижном такмичењу као што су Олимпијске игре, јесте нешто о чему многи могу само да маштају, а ова екипа је успела да сан претвори у стварност и попне се на победничко постоље. Очекујемо још много њихових победа на неким новим првенствима и изазовима који их чекају, а ми не можемо довољно да им се одужимо за све оно што су учинили за нас – рекао је градоначелник Вучевић и истакао да је Нови Сад поносан и на своју атлетичарку Ивану Шпановић која је заузела четврто место на Олимпијским играма, што је велики успех.

Баскеташ Михаило Васић се обратио у име тима и захвалио Граду Новом Саду и грађанима који су пружали велику подршку целој екипи током олимпијског турнира у Токију.

- Подршка навијача нам је много значила и била својеврсни "ветар у леђа". Дали смо све од себе и освојили бронзану медаљу. Уписали смо се у историју овог спорта који је дебитовао на Олимпијским играма, јер смо управо ми били освајачи једне од три сјајна одличја - рекао је Васић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)