ТАЛЕНТИ У ПРЕСТОНИЦИ ТРУБЕ: Краљевачки "Техничар" успешно организовао одбојкашки камп!

Г.Ћировић

29. 07. 2021. у 16:44

ОДБОЈКАШКИ клуб „Техничар“ из Краљева по 15. пут је организовао осмодневни камп за талентоване дечаке и девојчице из Свилајнца, Пожаревца, Ариља, Трстеника, Лучана, Гуче, Краљева, па чак и Вашингтона и Кувајта.

ТАЛЕНТИ У ПРЕСТОНИЦИ ТРУБЕ: Краљевачки Техничар успешно организовао одбојкашки камп!

ФОТО: ОК Техничар

За разлику од претходних 14 оваквих скупова у Митровом Пољу на Гочу повише Врњачке Бање, овог пута укупно 104 полазника окупило се у у Гучи, како би у српској престоници трубе, на кампу под називом „Техничар КВ – Гуча 2021.“, под стручним надзором реномираних одбојкашких тренера усавршило своје знање и проникло у нове тајне магичне игре на мрежи.

- Имали смо предивне услове, на располагању нам је било пет терена на отвореном, један на песку, као и спортска сала у оближњој школи. Презадовољни смо нашим домаћинима, заиста су нам у сваком моменту излазили у сусрет. Одрадили смо све што смо замисли, организовали и турнире, прославе рођендана и бројне друге активности. Верујем да су деца задовољна – каже познати одбојкашки стручњак Драган Ђорђевић, оснивач и руководилац кампа.

Традиционално окупљање младих талентованих одбојкаша и одбојкашица у организацији краљевачког „Техничара“ не своди се само на тренинге, већ се посебна пажња посвећује и васпитавању деце, дружењу, неговању правих, истинских вредности.

ДОМИНАЦИЈА ДЕВОЈЧИЦА

ИНТЕРЕСАНТАН је податак да је на овогодишњем кампу учествовало чак 90 девојчица и само 14 дечака.


- Тај проблем са мање дечака који тренирају одбојку је већ неколико година присутан не само у Краљеву, већ и у другим градовима. Морамо о томе да поведемо рачуна, да мотивишемо што више дечака како не бисмо имали проблем са свим мушким селекцијама и на клупском и на репрезентативном нивоу – каже Драган Ђорђевић.

- Одбојку тренирам седам година, први пут сам на кампу и заиста су сјајни утисци. Тренинзи нису претерано напорни, радимо два пута дневно и брзо сам се навикла на такав ритам – каже Дуња Мартић из ОК „Смеч“ из Свилајнца.

Слично прича и њена другарица Јана Поледица из ОК „Ариље“ која по трећи пут учествује на овом кампу.

- Први пут смо у Гучи и баш нам је лепо, брзо смо се навикли. Посебно ми се свиђа река, а и смештај у Дому трубача је добар. Надам се да ћемо и одавде понети много лепих успомена као и претходних година из Митровог Поља.

На крају сви полазници кампа су јединствени у оцени да им је осам дана боравка у Гучи, уз свакодневне тренинге, турнире и дружење, брзо протекло са јасном поруком – Видимо се поново наредне године!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)