ЗА СТО СА ЧАВИЋЕМ: Председник Пливачког савеза Србије изненађен да Милорад не прима националну пензију

С. К.

23. 07. 2021. у 22:28

ПРЕДСЕДНИК Пливачког савеза Србије Борис Дробац признаје да је затечен тврдњом Милорада Чавића да због пропуста некадашњег руководства не прима национално признање већ две године.

ЗА СТО СА ЧАВИЋЕМ: Председник Пливачког савеза Србије изненађен да Милорад не прима националну пензију

FOTO: M. Vukadinović

Први човек трофејног спорта нада се да ће легенадрни пливач доћи у Србију како би сели за сто и разрешили проблеме.

- Искрено, збуњен сам и затечен. Нисам ни знао да Чавић не прима национално признање и да је за то, како он тврди у интервјуу магазину "Спорт", крив Пливачки савез Србије. Ја сам кормило организације преузео 2015. године да бих вадио флеке претходних руководстава. Знам за тужбу због неисплаћене награде за европско злато у малим базенима октобра 2007. у Ријеци. Али, да две године не прима спортску пензију први пут чујем. Али, не бежим од одговорности - истиче председник ПСС Борис Дробац.

САВЕЗ НЕМА ПАРА

Борис Дробац/FOTO: N. Paraušić

- НИЈЕ спорно да је администрација Савеза 2007. направила пропуст због којег није добио заслужену награду за титуле у Ријеци. Међутим, по нашим адвокатима случај је застарео. Уколико би суд пресудио у Чавићеву корист, могли бисмо да ставимо кључ у браву. Наш буџет је "натегнут", 250.000 евра и морали бисмо да нађемо решење - каже Дробац.

Познати тренер тврди да се са Чавићем дуго није видео и да се нада да ће се сусрести чим Милорад дође у Србију.

- Последњи пут састали смо се пре четири, пет година. Неопходно је да разговарамо лицем у лице и тај проблем решимо. Од када сам ја председник Милорад нам се није обраћао за национално признање. Спремни смо да са њим то решимо и не пада никоме на памет да га лишимо онога што је заслужио - наглашава Дробац.

Када је донета прва Уредба 2007. спортисти су национална признања примали са 35 година. Убрзо је померена граница на 40 година. Асови, са којима смо контактирали и који нису желели да коментаришу случај Чавића, објаснили су да су се када су стекли услове, прво обратили матичном Савезу како би захтев послао Министарству омладине и спорта, које предлог шаље Влади Републике Србије на усвајање.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)