СРПСКА ДЕЛЕГАЦИЈА СВЕ БРОЈНИЈА: Петоро џудиста наступаће на Олимпијским играма у Токију

Новости онлине

23. 06. 2021. у 11:31

ПЕТОРО српских џудиста учествоваће на предстојећим Олимпијским играма у Токију, саопштио је данас Олимпијски комитет Србије (ОКС).

СРПСКА ДЕЛЕГАЦИЈА СВЕ БРОЈНИЈА: Петоро џудиста наступаће на Олимпијским играма у Токију

Фото: Министарство одбране

На Играма, које почињу за 30 дана, Србију ће представљати Милица Николић у категорији до 48 килограма, Марица Перишић (до 57 килограма), Ања Обрадовић (до 63 килограма), док ће у мушком делу наступати Немања Мајдов (до 90 килограма) и Александар Кукољ (до 100 килограма).

"Џудо је у Јапану нешто посебно. Освајао сам многе медаље на светским и европским такмичењима, али злато са Гренд слема у Токију остаје у посебној успомени. Јапанци обожавају џудо и нема сумње да ће бити посебан осећај такмичити се на Олимпијским играма пред јапанском публиком", рекао је Кукољ, а пренео је сајт ОКС-а.

Кукољ је додао да је у претходних 10 година џудо у Србији "енормно напредовао", уз оцену да су томе допринели бољи услови за рад.

"Много су томе допринели услови за рад који су данас много бољи него пре, али и менталитет који смо успели да 'сломимо' и да докажемо, прво себи, да није немогуће победити Руса, Јапанца или Француза. Сви једва чекамо наступ на Играма", закључио је Кукољ.

Србија до сада има 77 квалификованих спортиста за предстојеће Олимпијске игре.

Олимпијске игре у Токију почињу 23. јула, а завршавају се 8. августа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)