БОКС СПАЈА РЕГИОН: Заев послао поздраве председнику Вучићу и захвалност за вакцине!

Novosti online

17. 06. 2021. у 10:43

ПРЕСТОНИЦА Северне Македоније била је домаћин председницима боксерских савеза еx-Yу земаља. Овом приликом одржан је састанак челних људи највећих институција пламените вештине земаља Западног Балкана.

БОКС СПАЈА РЕГИОН: Заев послао поздраве председнику Вучићу и захвалност за вакцине!

ФОТО: БСС

Главна тема била је наставак Регионалне боксерске лиге, која је почетком 2021. године покренута уз подршку председника Републике Србије Александра Вучића у Београду и председника АИБА Умара Кремљева.

- Преносим вам поздраве нашег председника Александра Вучића. Надам се да ћете доћи у Београд 26. октобра да са осталим лидерима Балкана увеличате церемонију Свечаног отварања Светског првенства у боксу у Београду – биле су речи којим је своје обраћање  премијеру Северне Македоније Зорану Заеву започео Ненад Боровчанин, председник Боксерског савеза Србије.

Премијер Зоран Заев у Влади Северне Македоније састао се са председником македоснке Националне боксерске федерације Примиславом Димовским, председницима боксерских савеза Србије, Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине и њиховим члановима, у оквиру недавно основане Регионалне боксерске лиге, разговарали су о унапређењу регионалне и међународне сарадње кроз спорт, као значајну подршку у промоцији јединства, толеранције и међусобног разумевања.

ФОТО: БСС

На састанку су сви присутни изразили подршку успешној реализацији пројекта Регионална боксерска лига, који је оцењен као одличан показатељ сарадње у региону. У наставку разговора предложени су начини подршке Регионалној боксерској лиги, а посебна атракција биће мечеви на трговима главних градова држава учесница РБЛ. 

Обезбеђени су преноси за све мечеве што додатно даје на тежини Регионалној боксерској Лиги и промоцији не само бокса већ и градова у којима се одржавају мечеви, али и поруку како сарадња међу државама може започети захваљујући спортским пројектима.

Регионална лига наставља свој пут. Наредно, друго коло у обе групе одржаће се крајем јуна и почетком јула. Дерби кола је Црвена звезда - Витезови Загреб у Београду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)