МЕДАЉЕ СУ НА НИШАНУ: Андреа Арсовић за "Новости" о шансама стрелаца у Токију

Ч. ВУКОВИЋ

03. 06. 2021. у 09:45

СРБИЈУ ће на Олимпијским играма у Токију (23. јул - 8. август) представљати седморо стрелаца. Међу њима је и сјајна Андреа Арсовић, вишеструка шампионка, која у својој ризници има безброј медаља, а и у Јапану ће бити један од главних адута за победничко постоље.

МЕДАЉЕ СУ НА НИШАНУ: Андреа Арсовић за Новости о шансама стрелаца у Токију

Фото: Д. Дозет

У сусрет највећој светској спортској смотри, Андреа је, за "Новости", говорила о припремама и очекивањима на такмичењу у Јапану.

- Имала сам једну ситуацију 2018/19 године када сам имала једну полукризу резултата која је учинила многе ствари бољим по мене зхваљујући мом искуству које сам стекла на претходним Олимпијским играма и богатој каријери. То ми је помогло да то лакше поднесем и пребродим, тако да су се резултати 2019. године много побољшали. Имала сам све боље и боље резултате који су ми давали усмерење да сам на правом пута - рекла је Андреа Арсовић у разговору за "Новости" и додала:

- Крајем фебруара 2020, пре него што је почела ситуација с короном, освојила сам бронзу на ЕП у Кракову, па су ми првих десет дана карантина пријали да се одморим. Али, било је чудно, све је нагло прекинуто, били смо одвојени од спортских борилишта, тренинга - прича Андреа.

Пандемија је све више хватала маха, МОК је отказао Олимпијске игре, али Андреа, која је била у доброј форми, не жели да размишља о томе шта би било да су Игре одржане када је и било планирано.

- Тренер и мој тим су рекли: "Спремамо се годину дана дуже" и гледали смо све то са позитивне стране. То нам је омогућило да напредујемо и постижемо још боље резултате.

Кад год се помену стрелци, сви мисле на медаље, па тако и сада пред Токио.

Србија годинама уназад има доста успеха у стрељаштву. Сви се и сада надамо медаљама у Токију.

- Имамо пуно такмичарки које су освајале медаље, које су свима нама у стрељаштву показатељ да на великим такмичењима можемо да дамо свој максимум, као и да имамо системско такмичење које нас доводи до тих резултат и одличан кадар који ради са нама. Ја верујем да поводом свих искустава које имам тог дана могу да дам свој максимум да ово такмичење буде посебно - навела је Андреа и додала:

- У било ком спорту да се такмичимо, сви од нас очекују медаље. И ми желимо да остваримо најбоље резултате. Али, стрељаштво је врло специфично, пошто за 0,1 можете да уђете, али и не уђете у финале. Тог дана ћу и ја, али и сви остали, дати свој максимум да буде све како треба.

Публике неће бити. Ипак, то за Андреу не представља проблем.

- Већ седам-осам година како су променила правила и где је дозвољено навијање, сугерисање морали смо да се прилагођавамо. То ми ипак неће бити проблем, јер сам се такмичила у условима где публика треба да буде мирна да се ништа не чује. Са друге стране ту ће бити стрелци, гледаћемо једно у другог и гледаћу да то искористим као предност. Не треба да се осврћемо на те спољне факторе, већ да свој део посла одрадимо како треба. Имамо подршку из Србије и од наших најближих тако да верујем да ће то да буде довољно.

 

ЗАСТАВА МОТИВИШЕ

НА ОИ у Рио де Жанеиру заставу наше земље носила је Ивана Максимовић, која је 2012. освојила сребрну медаљу на Играма у Лондону.

- Били смо поносни тог дана, јер је Ивана представљала и наш спорт и Србију на најлепши могући начин, поготово јер је на Играма у Лондону донела медаљу, што је свима нама дало подстрек да можемо да направимо много веће резултате него што и сами очекујемо - поручује Андреа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)