СПОРТСКЕ ИГРЕ: Олимпијац Зделар подржао малишане у Сремској Митровици

Novosti online

30. 05. 2021. у 15:13

Караван радости и пријатељства Спортских игара младих и даље крстари Србијом, доноси срећу школарцима који обожавају најлепшу спортску причу и једва чекају да постану њен део.

СПОРТСКЕ ИГРЕ: Олимпијац Зделар подржао малишане у Сремској Митровици

ФОТО: СИМ Србије

Прави спектакл приређен је у Сремској Митровици, где је уз малишане био европски шампион у кајаку за млађе сениоре и члан српског олимпијског тима за Токио Бојан Зделар.

- Веома ми је драго што сам се дружио са децом на Спортским играма младих, а посебно ми је задовољство што сам код њих видео такмичарски дух. Јако је важно да деца у најранијем добу почну да се баве спортом, пре свега због здравог духа и телеа, после има простора и за професионални ниво - изјавио је 21-годишњи Бојан Зделар, који је рођен у Сремској Митровици и члан је клуба Вал.

Малишани у овом прелепом граду такмичили су се у турниру Цоца-Цола куп у малом фудбалу, баскету 3 на 3, игри Лино између две ватре, одбојци и атлетици, а церемонији свечаног отварања, уз председницу СИМ Србије Марију Михајловић, присуствовали су заменик градоначелнице Петар Самарџић и начелник Градске управе за културу и спорт Васиљ Шево.

- После тешких годину и по дана у борби са корона вирусом Спортске игре младих су нам стигле као мелем на рану. Ово је најлепша слика коју можемо да видимо, леп дан, много деце и наставићемо да пружамо подршку овако лепој манифестацији - рекао је Васиљ Шево.

Домаћин најлепше спортске приче за основце Србије био је и Сомбор, где су церемонији свечаног отварања присуствовали заменица градоначелника Љиљана Тица, члан Градског већа за спорт и омладину Антонија Нађ, директор СЦ „Соко“ Дарко Косановић и председник Спортског савеза Зоран Бојић.

ФОТО: СИМ Србије

Караван СИМ 28. маја посетио је Шид, а церемонији свечаног отварања присуствовали су председник општине Зоран Семеновић, заменик председника Ђорђе Томић, помоћник председника општине Бранимирка Риђошић и чланови Већа Катарина Митровић и Бранислав Сарић.

Мај тако остаје иза нас. А већ у среду спрема се нови велики спектакл. Следећа станица је Београд, где ће се такмичења одржати 2. јуна на спортским теренима на Ади Циганлији.

Сва такмичења одржана су уз максимално поштовање свих епидемиолошких мера које су у борби против корона вируса прописали Влада Србије и локални Кризни штабови. У Србији, Спортске игре младих, одржавају се под покровитељством председника Александра Вучића, уз подршку Владе Србије.

Од оснивања до данас на Спортским играма младих у три земље региона учествовало је више од два милиона школараца, на свим нивоима такмичења, а за децу је све потпуно бесплатно. 

За јул је у плану Државно финале Игара а велика прослава се спрема за крај августа, када це Сплит бити домаћин регионалне завршнице, под паролом #ИгреСуЗакон.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)