ТИНЕЈЏЕРКЕ ВЛАДАЈУ СКЕЈТБОРДИНГОМ: На постољу девојчице од 12 до 19 година

Ђ. С.

04. 08. 2021. у 22:48

ДРУГА дисциплина, резултат исти. Тинејџерке владају новопеченим олимпијским спортом - скејтбордингом, будући да су на постољу нашле девојчице које скупа немају ни 45 година.

ТИНЕЈЏЕРКЕ ВЛАДАЈУ СКЕЈТБОРДИНГОМ: На постољу девојчице од 12 до 19 година

ФОТО: АП

Злато је у категорији скејт парк освојила Јапанка Сакура Јосозуми (19), иза је била њена земљакиња Кокона Хираки (12) док је треће место припало Британки Скај Браун (13).

Хираки је тако постала и најмлађа освајачица одличја на овогодишњим Играма, а да је била на највишем месту на победничком постољу оборила би рекорд Марџори Гестринг, скакачице у воду, која је на ОИ 1936. узела злато.

Иначе, најмлађи освајач неке медаље на Олимпијским играма је Грк Димитрос Лундрас, који је имао десет година када је са својим тимом стигао до одличја у гимнастици 1896.

Такође, постоји урбана легенда да је на ОИ 1900. у Паризу, кормилар холандског веслачког тима био млађи и од десет година, фотографија дечака којег су "лале" врбовале из публике се може пронаћи и данас на интернету, али његов индентитет није утврђен и то је само једна од многих олимпијских мистерија која још није разрешена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)