СПЕКТАКЛ У СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ: Рашић уз клинце на Спортским играма младих

Novosti online

08. 05. 2021. у 16:26

СРЕМСКА Митровица угостила је данас младе дечаке и девојчице у оквиру турнира баскет 3 на 3 Спортских игара младих.

СПЕКТАКЛ У СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ: Рашић уз клинце на Спортским играма младих

ФОТО: Спортске игра младих

Преко 300 учесника из Сремске Митровице, Шида, Старе Пазове, Платичева, Шапца и Руме такмичило се на Централном градском тргу. На старту турнира велики аплауз је добио Александар Рашић, некадашњи кошаркашки репрезентативац Србије, који је извео свечано подбацивање лопте.

- Драго ми је да сам добио позив да учествујем на овом сјајном турниру. Нека од ове деце постаће успешни спортисти, али је најважније да су сада сви задовољни, да се такмиче, друже и обожавају кошарку - истакао је Рашић.

На отварању турнира учеснике су поздравили заменик градоначелнице Петар Самарџић, начелник градске управе за културу и спорт Васиљ Шево, заменик начелника за културу и спорт Зоран Мишчевић, председница СИМ Србије Марија Михајловић и члан УО Кошаркашког савеза Србије Драгана Контић. 

- Клинци Срема обожавају кошарку. Презадовољан сам због овако великог одзива школараца. Сремска Митровица обожава Спортске игре младих, у овом граду током целе године се прича о овој манифестацији. Сјајан баскет је иза нас. У јуну на истом тргу биће одржано и Регионално финале у баскету, када ћемо знати које екипе из овог краја ће обезбедити пласман на Државно финале Дунав осигурања Спортских игара младих, које је у плану за јул месец - истакао је Немања Црнић, спортски директор СИМ Србије.

Иначе, караван радости и пријатељства наставља свој пут по Србији. У понедељак је на реду Крушевац, уторак је резервисан за Краљево а среда за Чачак. Најлепша спортска прича за основце, тако наставља свој пут по Србији, а млади спортисти са нестрпљењем очекују нове спектакле.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)