ВЕЛИКИ УСПЕХ: Студентски центар изборио пласман у АБА лигу

Novosti online

06. 05. 2021. у 19:10

КОШАРКАШИ Студентског центра изборили су пласман у АБА лигу. После победе у првом мечу против Спарса из Сарајева са 99:89, у реваншу су поражени са 72:71.

ВЕЛИКИ УСПЕХ: Студентски центар изборио пласман у АБА лигу

ФОТО: АБА лига/Драгана Стјепановић

Изабраници Миодрага Кадије, кошаркаши Спарса, немају много времена за туговање јер ће имати још једну прилику да стигну до елитног регионалног друштва. Спарси ће у бараж мечевима одмерити снаге са екипом Сплита.

Најефикаснији у саставу тима из Подгорице, били су Флечер Меги са 16, Брион Ален са 13, Марко Тејић са 13 поена и 13 скокова и Василије Баћовић са 11 поена. Код Спарса, расположени за игру у нападу, били су Амар Гегић са 19, Кенан Камењаш са 16 и Гедаминас Орелик са 11 поена.

Изабраници Ненада Трајковића, добро су почели реванш меч против Спарса. Степен агресивности у одбрани био је на изузетно високом нивоу. Подгоричани су стизали до поена из транзије, отворених позиција и под самим кошем, па је на крају прве деонице, Студентски центар водио са 21:13.

У том тренутку, популарни „студенти“ су имали предност од 18 поена, јер су први меч добили са 99:89. Изабраници Миодрага Кадије, играчи Спарса, били су у незавидној ситуацији, али је било јасно да се неће предати до краја меча.

Подгоричани су имали и двоцифрену предност током другог квартала, али су на полувремену водили са 40:35. Превагу на тасу популарних „студената“, донели су Марко Тејић са 10 поена и седам скокова, Василије Баћовић са девет, Брион Ален са шест и Флечер Меги са пет поена. Код Спарса, расположени за игру у нападу, били су Амар Гегић са 10, Кенан Камењаш са осам и Нејц Клавжар са шест поена.

Током трећег квартала, тим из Сарајева је претио, био је близу да стигне до потпуног егала, али су Подгоричани у критичним моментима погађали тројке у режији Флечера Мегија, Бриона Алена и Милића Старовлаха, па су уочи последњег кварала имали предност од 57:54. Велике проблеме тиму из главног града Црне Горе у овом периоду задавали су Амар Гегић и Гедаминас Орелик.

На шест минута пре краја, Спарси су повели са 64:62. Изабраници Ненада Трајковића су имали доста проблема да стигну до поена, а одбрана тима из Сарајева је била на високом нивоу. Уследио је рат нерава, а Подгоричани су капитал из првог меча чували одбраном и офанзивним скоковима. На руку Студентском центру је ишла и чињеница да су били далеко од бунуса, који су Спарси успунили после четири минута игре у завршном кварталу.

Ситуација је по домаћина финалног турнира постала алармантна на нешто више од три минута пре краја, јер су Спарси водили са 70:65. Ненад Трајковић је био приморан да затражи минут одмор јер је капитал од десет поена из првог меча, а самим тим и пласман у АБА лигу, био угрожен.

Брион Ален је промашио зицер, Амар Гегић направио кораке, Брион Ален промашио тројку, а Марко Тејић после офанзивног скока погодио једно слободна бацање. Амар Гегић је промашио тројку, а Флечер Меги погодио, па је у том моменту било јасно да је питање победника у финалној серији решено, јер је Спарсима требало чудо да надокнаде минус од девет поена за 90 секунди.

(Спорт клуб)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)