БРУТАЛНЕ КРИТИКЕ НА РАЧУН СЛОВЕНЦА: Дончић је највећи плачљивац у НБА лиги

Новости онлине

03. 05. 2021. у 19:00

ИАКО још није почео плеј-оф, може се рећи да се очекивало да и Лука Дончић и Далас буду успешнији ове године.

БРУТАЛНЕ КРИТИКЕ НА РАЧУН СЛОВЕНЦА: Дончић је највећи плачљивац у НБА лиги

ФОТО: ЕПА

Словеначки бисер просечно постиже по 28,9 поена уз по осам скокова и асистенција, али су прогнозе тврдиле да ће Маверикси са њим на челу бити успешнији од тренутног скор 36-28.

Поврх тога, Дончић често улази у проблем због приговора па је добио чак 15 техничких, а када добије следећу мораће да пропусти једну утакмицу Даласа.

Због свега тога, познати ТВ аналитичар Скип Бејлис није га штедео у критикама.

"Када си одрастао волео си Лерија Бирда", рекао је свом колеги у студију. "А сада волиш Луку и волиш да га зовеш 'Бејби Бирд'. Он је ближи "Биг Бирду" (лику из дечијег ТВ програма "Улица Сезам"), него Лерију Бирду. Видим у њему све супротно од онога што је био Лери Бирд", почео је он.

"Прошле ноћи видео сам његов шут за три поена 1/7 и сада на 35,3 одсто, то је 122. у лиги од 159 играча. Био је фаворит за МВП-а у току припрема за сезону. Далас је сада 6-7 у последњих 13 утакмица...", додао је.

Он је рекао да разуме Лукине реакције с обзиром на његове године (22), али не и с обзиром на његово искуство.

"Знам да је Лука веома млад играч и човек. Играо је шест година професионалне кошарке у Европи, па бисте рачунали да је зрео за своје године, али највећи је плачљивац у лиги, убедљиво. Сваки пут се жали код судије, после сваке одлуке. Шири руке и као да их пита 'Како се усуђујеш да то мени свираш, знаш ти ко сам ја?. То ради у свакој утакмици, да више не могу ни да гледам"

"Не свиђа ми се ни његов говор тела када губе од неког Сакрамента, а Кингси су пре тога доживели најтежи пораз код куће у својој историји без Фокса и Барнса. А Далас је против таквог Сакрамента дао само 99 поена", додао је Бејлис.

Лука јесте вундеркинд и бескрајно забаван за љубитеље кошарке, али ће и даље морати да се доказује и да повремено обуздава свој темперамент.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)