ЂОРЂЕВИЋ БЛИЗУ ПАРТИЗАНA Некадашњи кошаркаш црно-белих после 30 година у клубу у којем је поникао

Novosti online

18. 04. 2021. у 19:57

ЧИНИ се да ће најлепши снови Партизанових навијача ускоро постати јава пошто се Саша Ђорђевић после 30 година враћа у Партизан. Према информацијама нашег листа, Ђорђевић ће по истеку ове сезоне напустити редове италијанског Виртуса са којим није успео да се домогне Евролиге и сешће на тренерску клупу екипе из Хумске улице са којом је као играч писао најлепше странице његове историје.

ЂОРЂЕВИЋ БЛИЗУ ПАРТИЗАНA Некадашњи кошаркаш црно-белих после 30 година у клубу у којем је поникао

Фото: ЕПА

Како "Новости" сазнају, Ђорђевић долази на место првог тренера, али обједињује функцију тренер менаџер и спортски директор, док Зоран Савић, који је одскора преузео ту улогу преузима шира овлашћења у клубу које се не тичу само спортског сектора.

Црно-бели се налазе пред великом реконструкцијом, како у управљачком тако и играчком кадру након веома турбулентне сезоне коју преживљавају и у којој су резултатски озбиљно подбацили.

Такође, у стручном штабу "парног ваљка" би требало да се нађе и Марко Ичелић, који већ неко време ради у Емиратима, а он ће бити задужен за правилни развој младих играча у првом тиму.

Реч је о искусном тренеру који је у каријери између ОКК Београда, београдског Радничког, Леотара и Кожува био и селектор младих репрезентативних селекција Србије са којима има две медаље на шампионатима Европе (сребро 2011. У-18 селекцијом и бронзу годину дана касније са У-16 тимом).

ВЕСЕЛИ УЗ РАДУЉИЦУ

ПРЕМА сазнањима, заједно са Ђорђевићем, у клуб се као играчи враћају Мирослав Радуљица и Јан Весели. Први ће се после четворогодишње кинеске авантуре вратити у европску кошарку и то баш у тим чији је члан био у сезони 2011/2012, док ће други након седам година напустити турски Фенербахче са којим је освојио све што се могло освојити и вратити у вољени клуб у којем је и кренула његова успешна каријера.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)