ВАСИЋ: Имамо шансе против Шпаније и Канаде

Танјуг

04. 02. 2021. у 10:36

КОШАРКАШИЦА Србије Соња Васић сматра да је репрезентација добила уједначену групу на Олимпијским играма у Токију у којој ће све бити могуће.

ВАСИЋ: Имамо шансе против Шпаније и Канаде

Фото: Н. Параушић

Србија ће на олимпијском туринру у Токију играти у групи у А са Корејом, Канадом и Шпанијом.

"Извукли смо доста уједначену групу, где је све отворено. Никад се нисмо бавили неким калкулацијама, па нећемо ни сада. Мислим да ће све зависити од нас, наше форме и здравља. Идемо корак по корак, да видимо како ћемо дочекати те Олимпијске игре после Европског првенства и дугачког лета", рекла је Васић Танјугу.

Изабранице Марине Маљковић у Јапану ће бранити бронзу освојену 2016. године у Рио де Жанеиру.

"Кореја, која кошаркашки делује најслабије, атипичном игром за европске екипе може да тражи своју шансу. Преостале три екипе су доста уједначене и све ће зависити од тога ко какав дан има и на чију страну ће и срећа превагнути. Свака утакмица ће бити на крв и нож и мислим да имамо шансе да добро прођемо и против Шпаније и Канаде. Можда је прерано о томе причати, с обзиром да нас чека много посла пре самог олимпијског турнира", истиче крилни цернтар српског тима.

Пре одласка на ОИ, кошаркашице Србије у јуну ће такође покушати да одбране и бронзано одличје на Европском првенству у Шпанији и Француској, на које су се пласирале пре последњег квалифиакционог прозора.

Србију у суботу чека последњи меч квалфикација са Литванијом који нема такмичарски значај, а кошаркашица Ђироне одлучила је да пропусти фебруарски прозор.

"Договорила сам се са селекторком да пропустим ову акцију, да мало средим колено и да му дам предах", закључила је Васић.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)