ДРАГАН ШАКОТА: Јовановић прави за Цибону

Г. КЕЛИЋ

03. 02. 2021. у 21:01

ДРАГАН Шакота (68) од пре неколико дана више није једини српски тренер који је имао прилике да води Цибону, пошто је славни загребачки клуб за новог шефа стручног штаба поставио доскорашњег тренера ФМП Владу Јовановића.

ДРАГАН ШАКОТА: Јовановић прави за Цибону

FOTO: M. Vukadinović

Необичну занимљивост представља податак да је Шакота стигао у Цибону са 37 година (сезона 1989/1990), исто колико данас има и Јовановић.

- За мене је у оно време била част бити Цибонин тренер, то је онда био господски клуб, једно од највећих имена европске кошарке - истиче Шакота у разговору за хрватски "Јутарњи лист".

- У тој сезони је клуб доживљавао нову транзицију, отишао је Дражен Петровић, слагао се нови програм. Организација клуба је била врхунска, била је милина за рад. Иако су тада стигла нека несрећна времена, мени је у Загребу било сасвим добро.

Није тајна да се тада покушало са ангажовањем Дејана Бодироге, али је српски кошаркаш на крају завршио у Далмацији, тачније у екипи Задра.

- Направили смо добар четворогодишњи програм. Био је план да доводимо таленте, тада смо покушали да ангажујемо Бодирогу, али није било шансе. Била су подвучена имена Аријана Комазеца, Зорана Савића и Џевада Алихоџића - наводи бивши селектор Србије и Црне Горе.

КЛУБ ИМА ПЛЕЈАДУ МЛАДИХ

ИСКУСНИ стручњак верује да Јовановић има добру подлогу у бившем двоструком прваку Европе.

- Имаће услове за рад, то је сигурно, као и то да Цибона има неколико веома занимљивих играча, Гледао сам утакмицу коју су играли против Борца и видео малог Гњидића, оставио је добар утисак на мене. Увек је у Цибони било талената.

Шакота врло добро познаје тренерске квалитете Јовановића, против кога је војевао битке прошле сезоне када је водио екипу Црвене звезде.

- Имам изузетно позитивно мишљење о њему као о стручњаку, видим да је посвећен послу и информисан о свему важном везаном за кошарку. Уосталом, иза себе има пет, шест година искуства у АБА лиги, а то није мало. Такође, кад неко дође са стране, онда може да се догоди да види нешто што не виде они који су све време у тој средини. Неко са стране није толико оптерећен домаћим причама, па има јаснију слику. Понекад се од шуме не види дрвеће.

Јасно је да су и поред не тако светле ситуације у Цибони у последњих неколико година, трофеји увек императив.

- О резултату увек мора да се води рачуна, тренер мора да буде концентрисан и на тај део посла, уз поштени рад, задатак му је да покаже свој максимум, али и отвори могућност играња и развоја младих играча - закључује Шакота.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)