КОКОШКОВ О ЖРЕБУ ЗА ОИ: Наш циљ је да се нађемо у тој групи

Танјуг

02. 02. 2021. у 12:33

НАШ циљ је да се нађемо у тој групи и да на ОИимпијским играма направимо што бољи резултат, али пре тога морамо да се квалификујемо кроз предолимпијски турнир, изајвио је селектор кошаркашке репрезентације Србије Игор Кокошков.

КОКОШКОВ О ЖРЕБУ ЗА ОИ: Наш циљ је да се нађемо у тој групи

ФОТО: ФИБА

Кошаркаши Србије, уколико се пласирају на Олимпијске игре у Токију, играће у групи Б са Аустралијом, Нигеријом и победником квалфикационог предолимпијског турнира у Сплиту, одлучено је данас жребом у седишту ФИБА у швајцарском Мијеу.

"Група ће бити изазов и верујем да ће кошаркашки турнир на Олимпијским играма бити веома атрактиван за гледаоце широм света. Наш циљ је да се нађемо у тој групи и да на ОИ направимо што бољи резултат", рекао је Кокошков за сајт КСС-а.

Србија ће пласман на Олимпијске игре тражити на квалификационом турниру у Београду, од 29. јуна до 4. јула, где су смештени у групи А са Доминиканом и Новим Зеландом, а у групи Б су Порторико, Италија и Сенегал.

"На првом месту, важно је да нам играче заобиђу повреде и да будемо у што јачем саставу, потпуно спремни. Ипак, у овом тренутку је реалније да будемо више фокусирани на фебруарске квалификације и мечеве у Грузији. Олимпијске игре јесу циљ, али идемо корак по корак", закључио је Кокошков.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)