СКУПЕ ГРЕШКЕ У КОРАЦИМА После Рочестија и Терија и О'Брајант на излазним вратима Малог калемегдана

Владимир Прерадовић

30. 01. 2021. у 20:58

КАДА брод тоне, посада се најпре ослобађа сувишног пртљага. На излазној капији црвено-белог дела калемегданске тврђаве налази се и трећи странац који је "појачао" Звезду током ове такмичарске сезоне.

СКУПЕ ГРЕШКЕ У КОРАЦИМА После Рочестија и Терија и ОБрајант на излазним вратима Малог калемегдана

ФОТО: Евролига

Клуб је суспендовао америчког центра Џонија О`Брајанта због вербалног сукоба са тренером Дејаном Радоњићем у мечу 22. кола Евролиге са Ефесом, тако да није био у тиму у поразу од Асвела (78:81), којим је наш тим остао прикован за претпоследње место.

Четврти узастопни пораз у елитној конкуренцији, већ осми на домаћем терену у досадашњем делу сезоне, говори да је недисциплиновани О`Брајант само једна од грешака у корацима, начињених у покушају надградње тима.

Претходили су неуспели двомесечни експеримент са ветераном Тејлором Рочестијем и епизода са Емануелом Теријем, који је требало да ускочи у патике Лендрија Нока. У том тренутку није се знало да ли ће камерунски центар добити лекарску дозволу да се придружи црвено-белима, са којима је летос потписао уговор.

Ниједан од њих тројице није унапредио Звездину игру. У већини случајева су је уназадили, што се највише односи на О`Брајанта који је имао највећу улогу. Тиме и највећу прилику да наштети тиму. Ретке су биле утакмице у којима је успео да спута сопствени его и подреди се тиму, најчешће је штрчао из система. Истини за вољу, у Звезди је ове сезоне изузетно мало систематичности.

- Нико није изнад тима и изнад клуба. Разговараћемо унутар клуба о ситуацији са О`Брајантом, како то ред и налаже - прокоментарисао је Радоњић суспензију 27-годишњег центра, који у Евролиги просечно бележи 11,3 поена и 5,2 скока, у АБА лиги 10,6 поена и 5,3 ухваћене лопте.

На износ цене погрешних избора, осим цене раскида гарантованих уговора, плаћа се и кошаркашка такса. У овом случају, Радоњић у жестоком темпу мечева нема много маневарског простора да прекомпонује екипу и припреми је за спасавање сезоне у периоду плеј-офа АБА лиге.

МЕГА, ПА ГОСТИ ЖАЛГИРИСУ

ЦРВЕНУ звезду у понедељак очекује меч са Мегом у хали "Александар Николић" (18.00), један у низу битних за поход на прво место у регуларном делу АБА лиге, које доноси предност домаћег терена у плеј-офу.

Већ протраћена евролигашка сезона наставља се гостовањем Жалгирису у Каунасу, 4. фебруара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Bane

31.01.2021. 09:50

kvalitetni igrači (i domaći a pogotovo strani) imaju previsoku cenu za naše mogućnosti, tako da je izbor onih finansijski dostupnih poprilično loš. Prava je umetnost ubosti za male pare dobrog igrača!