ЧОВИЋ О СЛУЧАЈУ "ПЕТРУШЕВ": Басконија је тражила да платимо 1,5 милиона евра! Питам се, како смо изгубили таквог клинца?

Novosti online

16. 01. 2021. у 10:52

ЧОВИЋ О СЛУЧАЈУ ПЕТРУШЕВ: Басконија је тражила да платимо 1,5 милиона евра! Питам се, како смо изгубили таквог клинца?

Фото: Н. Параушић

ПРЕДСЕДНИК Црвене звезде Небојша Човић говорио је о амбицијама, појачањима и актуелностима у клубу, а није пропустио да прокоментарише и младу наду српске кошарке Филипа Петрушева.

Њему, као и многима, нису промакле партије суперталентованог Филипа Петрушева из Меге, за ког је истакао има велику жељу да га доведе у клуб.

Према његовим речима, Петрушев је и даље играч Басконије, одакле је 2016. отишао на школовање у Америку. Шпански клуб је тражио од црвено-белих вртоглаву цифру за обештећење, касније је ублажио тај износ, али договор ипак није постигнут.

"Имали смо разговор, не директно са њим, већ са његовим одговарајућим менаџерима. Звезда просто нема те паре", рекао је Човић за "Спутњик".

"Он је играч Басконије, која је тражила да платимо 1,5 милиона евра, на шта сам се насмејао. После тога је то 'скинуто' на 800 хиљада, на шта сам се још више насмејао. Имали смо још других предлога, то није испало реално и урадили смо максимално шта смо могли. Желим му успешну каријеру, он је дете поникао у Железнику, тамо је живео, тамо су му ваљда и родитељи и желим му да направи изузетну каријеру. Ради се о изузетно квалитетном момку, вансеријских играчких могућности и очекујем га следеће сезоне у НБА", додао је председник Звезде.

"Био је код нас, у ФМП-у је био годину дана, после тога је две године био у Партизану. Сад се поставља питање, а ја сам направио анализу код нас како се то догађало, како да ми изгубимо таквог клинца? Како се нама тако стручним људима у граду кошарке деси да ми то промашимо", упитао је Човић уз дозу ироније.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)