ЈОКИЋА ПОРЕДЕ СА НАЈБОЉИМ БЕЛИМ ИГРАЧЕМ: Лукав, паметан, вешт... Реинкарнација Лерија Бирда (ВИДЕО)

Новости онлине

14. 01. 2021. у 09:26

ЈОКИЋА ПОРЕДЕ СА НАЈБОЉИМ БЕЛИМ ИГРАЧЕМ: Лукав, паметан, вешт...  Реинкарнација Лерија Бирда (ВИДЕО)

ФОТО: АП

ВОЛТ Фрејжер, један од најбољих кошаркаша у историји Њујорк Никса, упоредио је Николу Јокића са Леријем Бирдом – вероватно најбољим белим кошаркашем у историји.

Фрејжер, који годинама ради као стручни консултант на утакмицама Никса, похвалио је Србина после сјајне финте, а потом и закуцавања.

Јокић је добио лопту на територији слободног бацања, наместио се као да ће да шутне и тиме је преварио чувара Мичела Робинсона који је скочио да му блокира шут.

Никола се предомислио, спустио лопту на паркет и закуцао.

„Лукав, паметан, вешт. Попут Лерија Бирда“, рекао је Фрејжер после овог потеза центра из Сомбора.

Ово није први пут да неко таквог реномеа упореди Јокића са „птицом“. Слично је урадио и Грег Поповић пре неколико месеци после утакмице Сан Антонио Спарса и Денвер Нагетса.

„Реинкарнација Лерија Бирда“, рекао је чувени Поп о партији српског кошаркаша.

У том тренутку многи нису били задовољни што је Грег упоредио Јокића са легендом Бостон Селтикса и једним од најбољих играча свих времена.

Један од њих био је искусни новинар ЕСПН-а Брајан Виндхорст.

„Био сам запањен када сам прочитао тај цитат, мислио сам да је шала, да Поп није био озбиљан. Поп ретко говори такве ствари и када каже увек је смислено, значајно... Лери Бирд је био сјајан додавач, Никола Јокић је један од најбољих центара додавача у историји и то могу да видим, али рећи ћу једну ствар. Када је Лери требало да постигне кош, он је то и чинио, а будућност Денвер Нагетса зависи од тога – да ли Јокић може да погађа када је важно. Ако то буде могао, онда ће вероватно бити члан Куће славних, али и даље сам без текста када помислим на Попово поређење“, рекао Винди.

(Спутник)


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)