ТЕРИ И РОЧЕСТИ СУ БИЛИ ГРЕШКА: Обрадовићев асистент открио зашто у Звезду нису дошли Недовић, Дангубић, Митровић...

Novosti online

06. 01. 2021. у 10:08

ТЕРИ И РОЧЕСТИ СУ БИЛИ ГРЕШКА: Обрадовићев асистент открио зашто у Звезду нису дошли Недовић, Дангубић, Митровић...

ФОТО: КК Црвена звезда

БОГДАН Караичић, доскорашњи помоћни тренер Саше Обрадовића у Црвеној звезди, објаснио је због чега је дошло до кризе игре и резултата после одличног почетка сезоне.

Обрадовић и његов стручни штаб напустили су крајем године Црвену звезду, а многи постављају питање да ли је могло боље када је селекција играча у питању? 

"Не мислим да смо погрешили у довођењу појединих играча, ту пре свега мислим на Лојда, Волдена и Хола. Не мислим да је Хол промашај јер је пројектован да буде секундарни плеј и да се у току сезоне нађе први плеј. У том тренутку на тржишту смо имали опцију да изаберемо три играча на тој позицији и избор је пао на њега", истакао је Караичић за Спутњик.

Ипак, других грешака је накрају било...

"Касније мислим да смо пожурили, да се одлуке нису доносиле у складу методологије како те одлуке треба да се доносе за поједине играче. Збрзали смо и пожурили, али нисмо били једини... За време Сашиног мандата вец́ је био договор да ц́е Емануел Тери напустити екипу – објаснио је Караичић, а претходно је Мали калемегдан напустио И Тејлор Рочести који такође није пружао партије као у првом мандату у Звездином дресу".

Караичић је потврдио да је тачно да су црвено-бели преговарали са Немањом Недовићем И да су им били понуђени Лука Митровић, Немања Дангубић, Јака Блажич…

"Недовиц́ је имао састанак са Сашом Обрадовиц́ем и агентом. Било је приче и покушаја, колико сам информисан. У једном тренутку је била обострана жеља да се то оствари (да Недовиц́ дође). Али у једном тренутку се није остварио тај договор, да ли због финансија или нечег другог... Истина је да је био понуђен, истина је да су имали разговор и да је била воља и жеља да се доводе. ио је понуђен и Кевин Пенгос бивши кошаркаш Жалгириса и Барселоне, али када сазнаш који је буџет за Пенгоса, онда то више није реално. Сама та реч 'понуђени'... Јесу били, а да ли се реализовало? Није и то из милион објективних разлога и на нашу велику жалост, поготово за Немању Недовиц́а. Саша је имао разговор са Драганом Апиц́ем, са Дангубиц́ем мислим да није имао. У том тренутку се доводио Марко Симоновиц́, тачније врац́ао. На тој позицији смо имали Дејана Давидовца, а и добили смо назнаке да Дангубиц́ има вец́у жељу да заврши у Партизану. Били су понуђени, али то није било све црно-бело. Није била “да и не'” ситуација, никада није у овом послу" констатовао је Караичић.

Пратите "Новости спорт" на Фејсбуку 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Od srca vam hvala

06.01.2021. 10:40

Пуно хвала што нисте вратили Митровића и Дангубића. Погледајте само партије Луке Митровића у Будућности, па оно је туга. У Еврокупу на 6 одиграних утакмица за Будућност постигао укупно 2 (два) поена. Мало је бољи у АБА лиги, од 5 одиграних мечева уписао се у стрелце само на 2. О Дангубићу не бих трошио пуно речи. Био и остзао само вечити таленат и ништа више. Ленгстон Хол? Е оно вам је промашај над промашајима, па и да буде само трећи плеј у екипи.