ОЖИВЕЛИ СУ СЛОВЕНАЧКУ КОШАРКУ, САДА СЕ ПОЛАКО ГАСЕ: После АБА лиге Приморска иступила и из националног првенства

Novosti online

23. 12. 2020. у 16:33

АКТУЕЛНИ шампион Словеније, Приморска, повукла се из текућег шампионата своје земље, чиме је најављен дефинитиван крај коперске кошаркашке бајке.

ОЖИВЕЛИ СУ СЛОВЕНАЧКУ КОШАРКУ, САДА СЕ ПОЛАКО ГАСЕ: После АБА лиге Приморска иступила и из националног првенства

Фото: АБА лига

Кошаркашки савез Словеније потврдио је да је руководство клуба из Копра обавестило Савез о повлачењу и одлуку образложило великим финансијским проблемима.

Приморска је исто учинила и у АБА лиги, а баш као што је био случај у регионалном такмичењу, и словеначки савез је све мечеве Приморске до сада одигране у шампионату регистровао са 20:0 у корист противника.

Генерални секретар Савеза Радослав Нестеровић сматра да је ово велики ударац за словеначку кошарку.

– Приморска је била један од главних фактора оживљавања словеначке кошарке, али сјајне резултате на паркету нису пратили други фактори неопходни за дуготрајно функционисање. Надам се да ће дугови бити измирени и да ће се наћи решење за наставак рада са младим играчима и да ћемо у годинама које долазе у Копру поново гледати кошарку на највишем нивоу - поручио је Нестеровић.

За четири године постојања Приморска је освојила једну лигу и три купа Словеније, као и два Суперкупа, а на међународном плану, бил ису шампиони друге АБа лиге 2019. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)