ОШТРА ПОРУКА ЗВЕЗДЕ: Бокане, АБА лига је неуређена пет година, зато смо је и тужили

Novosti online

08. 10. 2020. у 12:35 >> 12:43

ОШТРА ПОРУКА ЗВЕЗДЕ: Бокане, АБА лига је неуређена пет година, зато смо је и тужили

ФОТО: КК Цибона/Жељко Баксај

ПОВОДОМ информација да је Драган Бокан заказао видео седницу АБА лиге и то без Црвене звезде и ФМП-а огласили су се црвено-бели саопштењем.

Клуб са Малог Калемегдана обавестио је јавност да је "председник КК Будућност Драган Бокан поново дајући себи ингеренције и права која му никко не припадају, сазвао нелегални састанак Клубова АБА Лиге". 

На том састанку требало би да се говори о "новонасталој ситуацији" у којој се АБА лига налази, а на састанак није позвана Црвена звезда. 

""Новонастала ситуација“ је блокада рачуна АБА лиге јтд у Загребу, од стране „Рајфајзен Банке“ са седиштем у Загребу уз образложење да ће тако остати до даљег док се „не уреде правни акти лиге“ који подсећамо, нису уређени већ 5 година и због чега је КК Црвена звезда и тужила АБА лигу 02.02.2020.године", наводе из Црвене звезде и додају: 

"Подсећамо и да је у међувремену постигнуто и вансудско поравнање (које је КК Црвена звезда већ путем клупског сајта дала на увид јавности) али је оно пропало због опструкције председника КК Будућност ВОЛИ Драгана Бокана", наводи се у саопштењу. 

Сматрају црвено-бели да је позив Драгана Бокана нелегалан и незаконит корак, у супротности са свим актима лиге. 

"Такође, као клуб морамо да приметимо да овакву забринутост и брзину нисмо видели у последњих 15 месеци, када је због истог разлога (неуређени акти лиге) 01.07.2019. године блокиран рачун АБА лиге јтд у Београду, због чега је КК Црвена звезда интервенисала у више наврата, тражила хитно уређење лиге и повратак у правне оквире, јер новац којим се финансира лига од њеног постојања долази искључиво и једино од ТВ права –а то је новац који долази из Србије", саопштено је из Црвене звезде.

Клуб је на увид доставио допис који је упућен 8.10.2020. свим клубовима АБА лиге, укљућујући и Будућност. У њему се тражи хитно сазивање Скупштине АБА лиге. 

Пратите "Новости спорт" на Фејсбуку 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)