ЧОВИЋ ПОНОВО О ОЏОВОЈ СМРТИ: Како су тренери дозволили Мајклу да тренира? У кошарку је почео да улази олош

Новости онлине

14. 08. 2020. у 13:25

ЧОВИЋ ПОНОВО О ОЏОВОЈ СМРТИ: Како су тренери дозволили Мајклу да тренира? У кошарку је почео да улази олош

Фото: Танјуг/Милица Николић

ПРЕДСЕДНИК КК Црвена звезда Небојша Човић гостујући на ТВ Пинк поново је затражио одговоре поводом смрти доскорашњег кошаркаша црвено-белих Мајкла Оџа.

- Овде имате замену теза, да жртву, односно оне који бране жртву, нападају они који су направили огромне пропусте. Нама не треба никаква патетика сада, те савест мирна, те чисте руке, те прљава савест... Нама то не треба. Могао је Оџо да каже шта год хоће, али она питања на која мора да се одговори јесте како су они који су организовали тренинг у тој сали, а то је скаут Партизана, пише у Куриру, како је допустио Оџу да тренира. Да ли су му прегледали здравствену документацију? Ако нису, то је пропуст, ако јесу и пустили га да тренира, још већи пропуст. Ове сада патетичне изјаве, приче, искази... после седам дана, то је, боже ме опрости, пред седмодневни помен. Зашто се ћутало, зашто се крило?

Човић је рекао да није истина да је тренер пратио Нигеријца до Ургентног центра.

- Те неке приче, ми смо ишли за Хитном помоћи... Оџо је сам одвезен у Ургентни центар, нико није отишао с њим. Сваки дан имао је притисак и ја га разумем. И од његове породице, и од Амбасаде Нигерије, и од његовог званичног агента Американца. Људи једноставно траже комплетно истрагу и остале податке.

Небојша Човић наглашава да је Оџо од краја јуна био слободан играч, али да је још почетком године било покушаја да се одведе из Звезде:

Фото: Д. Стјепановић

- Зашто сад пребацујемо на нас, односно на Црвену звезду? Оџо је што се тиче Црвене звезде био слободан играч од 30. јуна. Они су пробали да га украду још у јануару и фебруару, па су то радили у мају и почетком јуна, да ли су га сустигли, сад не знам, неки причају да је био пред потписивањем уговора. Па и нека је, он је слободан играч, немамо никакав проблем. Завршио је уговор с нама.

Први човек Звезде истакао је да је наш трофејни спорт на великим мукама.

- Сад неко нама прича да се ми над тим ширимо или не знам шта, а притом су ти људи, барем у неком нашем односу с њима и у том раду, да им не помињем имена, показали много лоших ствари. Наш велики проблем је што је у кошарку почео са многих страна да улази олош и на тај начин квари један од наших најјачих спортова. Заменама теза, причама, сукобом интереса, а нису видели кошаркашку лопту док нису можда пошли у војску.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

dokle bre da truješ

14.08.2020. 13:47

Spekuliše kao i uvek ali sad je prešao granicu i počeo da manipuliše ljudskim tragedijama, da tu zaradi koji poen. Aman čoveče, dokle bre. Ko te napada, ko poziva na odgovornost, kakva zamena teza, sa kime se svađaš više???

Srbin iz inostranstva

15.08.2020. 14:53

@dokle bre da trujes..Pitanja koja postavlja Gospodin Covic su krajnje civilizovana i na mestu..Ne truju oni nikoga..a smetati mogu samo onima koji love u mutnom..DOSTA vise bezakonju i samovolji..DOSTA vise ostrascenosti i nestrucnosti..DOSTA vise neodgovornosti i neprincipijelnosti..Kao da smo neki veliki klanovi i mafija..nije vazno ni kako,ni boz cega samo da je nas odnosno da je pripadnost tu..KONACNO moramo i trebamo iskoraciti napred..ka uredenom drustvu gde vladaju pravo i zakon..