ТУЖНА СУДБИНА ОЏА: Побегао сам на колеџ да бих имао шта да једем

Novosti online

08. 08. 2020. у 11:31

ТУЖНА СУДБИНА ОЏА: Побегао сам на колеџ да бих имао шта да једем

Фото: Н. Параушић

МНОГИ још нису "процесуирали" вест о прераном одласку доскорашњег кошаркаша Црвене звезде Мајкла Оџа, а тешка животна прича нигеријског центра само је појачала осећај жалости и туге код љубитеља кошарке широм Европе.

Оџо је преминуо у петак од последица срчаног удара, који је добио током индивидуалног тренинга на стадиону Партизана, а дан касније друштвеним мрежама проширио се интервју који је вечито насмејани кошаркаш дао током боравка на колеџу Флорида стејт.

Оџо је уз доста мука успео да из Нигерије и родног Лагоса стигне у САД, а У поменутом интервјуу открио је због чега је изабрао баш тај универзитет.

- Прво сам желео да се склоним од хладноће, а други разлог је била храна. Желео сам да се нађем негде где ћу јести и где ће ми остати за касније јер сам знао да ћу за два сата поново да огладним - испричао је Оџо.

Нигеријца је честа глад натерала да прво упиш курс по убрзаном програму, како би могао да оде у Америку.

- Рекли су ми да ако хоћу на колеџ морам да завршим убрзани шестомесечни курс у припремној школи. Била је то моја карта за колеџ. Да нисам то урадио морао бих још годину да чекам на упис јер сам стигао у јануару у САД. Зато сам морао да узимам онлајн часове. Понекад сам будан проводио целу ноћ како бих завршио домаћи, а пре Флорида Стејта ми није било лако. Сада имам све на колеџу, а пре тога смо вечерали у пола шест и већ око пола осам ја сам био гладан, а нисам имао пара. И шта сам друго могао да урадим? Одлучио сам да дипломирам и побегнем на колеџ како бих имао шта да једем - открио је Оџо.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)