НБА ПО ЗАТВОРСКИМ ПРАВИЛИМА: Најбоље кошаркаше света очекују строги услови у "Дизнијевом комплексу"

Ђ. Самоиловић

11. 07. 2020. у 21:04 >> 22:56

НБА ПО ЗАТВОРСКИМ ПРАВИЛИМА: Најбоље кошаркаше света очекују строги услови у Дизнијевом комплексу

фото: ЕПА

НБА звезде се окупљају у Орланду, где ће од 30. јула до 13. октобра бити настављена сезона, која је прекинута 13. марта.

Најбоље кошаркаше света у наредна четири месеца очекује потпуна изолованост од остатка света, пошто ће бити смештени у "Дизнијевом комплексу" на Флориди, а правила и упутства које је Лига спремила многе подсећају на затворска.

По доласку у један од три хотела на Дизнијевом имању који су намењени за смештај спортиста, играчи ће добити гумене наруквице које ће у себи имати уграђен чип који ће служити за бесконтактно откључавање соба, али и за праћење тестова на вирус корона, који ће бити веома обимни. Звучи као да је реч о наногвици?

Када су стигли, кошаркаши су већ једном проверени на ковид 19, после чега су затворени на 48 сати, како би били тестирани још два пута. За то време неће им бити допуштено никакво дружење нити контакти са осталим колегама.

Да ће се челници НБА лиге у великој мери ослањати на технологију, показује и пример "паметног прстена", који је у стању да региструје симптоме короне, као што су температура или респираторни проблеми. Ипак, за играче он неће бити обавезан и биће интересантно видети колико њих ће се одлучити на тај потез. Још једна технолошка занимљивост која ће бити омогућена свима који се буду нашли на Флориди јесу аларми на наруквицама, који ће се оглашавати после пет минута уколико два корисника буду на мањој удаљености од прописане правилима социјалног дистанцирања.

БОГДАНОВИЋ: КАО НА ТУРНИРУ

ЗВЕЗДА Сакраменто Кингса Богдан Богдановић сматра да нема фаворита пред наставак НБА лиге.

- Биће то игра менталне снаге, сви ћемо морати да будемо концентрисани од самог почетка. Кратак је период, као да играмо турнир, и у том случају свако сваког може да победи - рекао је Богдановић.

Пошто је познато да сви врхунски спортисти много пажње посвећују исхрани, занимљиво је видети како су се НБА играчи снашли у том погледу. Неки од њих ће довести личне куваре, који ће храну спремати ван комплекса у Орланду и затим им је слати. Ипак, већина ће се хранити из ресторана који постоје унутар постројења, а тимови ће у договору са кошаркашима направити мени за тромесечни боравак. Aли док не прође обавезни карантин за све, ресторани су затворени, па храном коју су у првих неколико дана добијали, играчи у најмању руку нису били задовољни.

- Изгубићу 20 килограма овде, изгледаћу овако - написао је на "Инстаграму" центар Филаделфије Џоел Ембид уз фотографију када је био мршави тинејџер.

Додуше, као што сви затвореници имају слободно време, тако ће и најбољи кошаркаши света имати прилику за разоноду. Обезбеђени су им базени, биоскопске сале, голф терени, а оно што је интересантно је да уколико желе да се разоноде уз стони тенис, неће смети да га играју у паровима, већ појединачно.

ПОЗИТИВАН ТЕСТ НЕ СВИРА КРАЈ

АКО један од играча у току боравка на Флориди добије позитиван тест на вирус корона, такмичење се неће обуставити. Заражени играч ће бити смештен ван "Дизнијевог комплекса", а сви који су били у контакту са њим биће проверавани додатно и под будним оком својих тимова. Такође, играчу који буде заражен биће дозвољен повратак после 14 дана и неколико негативних тестова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)