АЦО ПЕТРОВИЋ ИМА ПЛАН ЗА СПАС ВЕЛИКАНА: "Емоције не могу спасити Цибону, ево шта може"

Новости онлине

17. 06. 2022. у 14:59

СПОРТСКУ јавност у суседној нам Хрватској ових дана потресају дешавања око кошаркашког великана Цибоне, чији лоши пословни потези у последњих 20 година су коначно стигли на наплату, па "вуковима" прети банкрот, стечај, а врло вероватно и гашење. Јављају се некадашњи играчи и тренери који нуде решења, мање или више изводљива, а међу овим првима истиче се предлог Александра Петровића.

АЦО ПЕТРОВИЋ ИМА ПЛАН ЗА СПАС ВЕЛИКАНА: Емоције не могу спасити Цибону, ево шта може

ФОТО: ЕПА

Цибона, један од највећих спортских клубова у хрватској историји, недавно је освојила 20. титулу државног првака, а сада је пред гашењем. Некада најбогатији спортски колектив у Хрватској сада је дужан близу пет и по милиона евра разним повереницима.

Загребачки клуб већ два месеца има блокиран рачун, играчи четири месеца нису добили плате и слободни су да промене средину, а клуб је остао без председника, директора, али и дворане која је у власништву града и за коју не могу да добију концесију. 

Прослављени хрватски тренер и легендарни кошаркаш Александар Петровић смислио је план како да се Цибона спаси и објавио га на друштвеним мрежама. 

- Емоције не могу спасити Цибону. Финансије да. Хајдемо нас 2.000 који смо финансијски у стању да уплатимо по 5.000 евра. Тако покривамо дуг и имамо солидан буџет за следећу годину. Исти ти људи би бирали Скупштину, Управни и Надзорни одбор. А град нека ради по своме - написао је Петровић, додавши да мисли и на фирме, а не само на физичка лица.

Популарни Аца трица је прозвао и град и државу који су, чини се, дигли руке од некадашњег двоструког шампиона Европе. 

- Наравно да не мислим само на физичке особе већ и на пословне субјекте, као и на град и државу. Ако у 10 дана не успијемо сакупити потребан новац, истима ће, наравно, новац бити враћен на рачун. И да кроз годину дана би се сложио бизнис план за вјечну будућност Цибоне.

 

БОНУС ВИДЕО: Ко су најтрофејнији тенисери на свету?

 
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

У СЕРИЈАМА БИО ХИПОХОНДАР: У стварном животу потпуно другачији - људи се изненаде кад чују чиме се глумац бавио

У СЕРИЈАМА БИО ХИПОХОНДАР: У стварном животу потпуно другачији - људи се изненаде кад чују чиме се глумац бавио

ГЛУМЦА Душана Почека сви се сећамо из популарних серија Синише Павића у којима је глумио џангризаве умишљене болеснике. У стварности је, поред глуме, био знатно другачији, а многи се изненаде када сазнају за његова интересовања.

23. 03. 2023. у 09:08

Коментари (0)

ТОТИЈЕВА ДЕПРЕСИЈА: Умро ми је отац, а онда сам схватио да ме жена вара - то више нисам био ја