БОДИРОГА НА ЧЕЛУ ЕВРОЛИГЕ? Ђорди Бертомеу је прошлост

Novosti online

26. 05. 2022. у 13:55

ЂОРДИ Бертомеу, који је био заштитно лице и извршни директор кошаркашке Евролиге више од 20 година, неће наставити да обавља своју улогу директора, изгласано је у среду на састанку најелитнијег клупског такмичења на тлу Европе.

БОДИРОГА НА ЧЕЛУ ЕВРОЛИГЕ? Ђорди Бертомеу је прошлост

Фото: А.Стевановић

Како је пренео грчки сајт "Газзетта.гр", Управни одбор Евролиге одлучио је да потврди да Бертомеу неће наставити да буде највиши руководилац лиге.

Шпански тимови (Реал Мадрид и Барселона) су покушали да промене мишљење осталих клубова власника сталне лиценце, предлажући да Бертомеу остане на месту бар још једну сезону, али је тај предлог одбијен, наводи Газета.

Шпанац ће, међутим, остати у улози консултанта, барем првих неколико месеци у периоду "транзиције".

Протеклих неколико година било је доста критика на рачун Бертомеуовог вођења најјачег кошаркашког такмичења на старом континенту, а сада је коначно дошло време за смену.

Прича се да је српска легенда Дејан Бодирога један од главних кандидата да замени Шпанца на месту челника Евролиге.

 

Бертомеу, који је радио и као потпредседник АЦБ-а, постао је извршни директор Евролиге још 2000. године и од тада је на челу лиге.


Челници најпрестижнијег европског такмичења још нису изашли у јавност са званичном потврдом, с обзиром на то да се састанак у Барселони одржао "иза затворених врата". Али грчки медији дошли су до информација и наводе да Бодирога има подршку Панатинаикоса да се домогне водеће функције.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОВАКАВ ХОТЕЛ СВИ САЊАМО: Склад са природом преточен у најфинији луксуз