ИСПЛИВАО СНИМАК: Због рата у Украјини, овако је тренер Атаман "истерао" Васу Мицића са конференције у Београду (ВИДЕО)

Новости онлине

23. 05. 2022. у 15:37

АНАДОЛУ Ефес је опет освојио Евролигу, а потом се десила неочекивана сцена на конференцији за штампу којој су присуствовали МВП завршног турнира Василије Мицић и тренер новог/старог шампиона Европе Ергин Атаман. Сада се на интернету појавио и снимак те ситуације, која је изазвала огромну пажњу наше, али и европске јавности.

ИСПЛИВАО СНИМАК: Због рата у Украјини, овако је тренер Атаман истерао Васу Мицића са конференције у Београду (ВИДЕО)

Фото: EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Подсетимо, у изузетно узбудљивом финалу Евролиге Ефес је победио мадридски Реал, и то највише захваљујући сјајној партији српског репрезентативца.

Зато је он, уз Атамана, дошао пред новинаре и... Када се чинило да ће то бити једна класична спортска прича, она је улетела у свет политике.

Због дешавања у Украјини.

Све је закувао један страни новинар, који је обраћање почео овако: "Хтео бих да питам, тренера и Васу, поводом ситуације у Украјини", а онда се окренуо ка српском асу и "замолио" га следеће:

"Украјина је кошаркашка земља и има много кошаркашких навијача. Можеш ли да пошаљеш поруку подршке Украјини и њеној кошаркашкој заједници?".

И, тада се десило оно што је изазвало пажњу многих.

Док је Василије Мицић узимао дах да одговори, умешао се његов тренер Ергин Атаман:

- Да. Наравно. Али мислим да је сада Васа уморан. Време је да иде. Молим те, иди, а ја ћу одговорити на наредна питања. Изађи - рекао је мирно чувени стручњак.

Снимак те ситуације можете погледати и ви:

Подсетимо, Атаман је потом сачекао 10-20 секунди да МВП завршног турнира Евролиге напусти салу за конференције, па тек потом одговорио, и то овако:

- Наравно, дубоко смо узнемирени због актуелне ситуације. Можда сам чак и први говорио шта о томе мислим, па су ме, чини ми се, "исекли" током једног ТВ укључења уживо, али ја мислим да је неприхватљиво да се ово дешава у 21. веку. Веома ми је жао... Волим да причам оно што осећам, а живим у Турској, са турским народом, и сви смо узнемирени када цивили гину. Али исто тако ми је жао мојих колега, играча и клубова из Русије, који нису ништа скривили, а кажњени су. И то из политичких разлога. Из ус**** политичких разлога! Надам се да ће људскост победити ову ситуацију, као што смо победили коронавирус у ове две године. Оптимиста сам да ћемо и ово решити. То је све - закључио је Ергин Атаман несвакидашњу сцену на конференцији за медије.

Бонус видео: Грци током финала Евролиге навијали за Реал

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ВУЧЕВИЋ ЧЕСТИТАО ЗЛАТНИМ МОМЦИМА: Хвала вам, баскеташка господо, у име града Новог Сада, у име Србије