КАЛИНИЋ О ЂОРЂЕВИЋЕВОМ ПРЕЦРТАВАЊУ: Сале ми је дао глупав разлог, не знам шта се дешавало у његовој глави

Новости онлине

21. 10. 2021. у 11:13

НИКОЛА Калинић је са репрезентацијом Србије освојио сребрну медаљу на Светском првенству 2014. године, потом и на Олимпијским играма 2016. у Рију, међутим, када су сви очекивали да буде у тиму за Мундобаскет у Кини пре два лета - све је изненадило што га селектор Саша Ђорђевић није уврстио на списак.

КАЛИНИЋ О ЂОРЂЕВИЋЕВОМ ПРЕЦРТАВАЊУ: Сале ми је дао глупав разлог, не знам шта се дешавало у његовој глави

фото: ЕПА

Много се спекулисало о разлозима, посебно након неуспеха "орлова", али се до дана данашњег није разјаснило шта се то десило између њих двојице и да ли постоји неки проблем због ког Калинић није био међу 12.

У разговору за "Спорт Клуб" и сам Калинић нема одговор, али додаје да му је било веома тешко.

- На самом почетку не толико... Теже ми је падало кад сам гледао утакмице, па видим где сам могао да допринесем својим залагањем, борбеношћу и енергијом пре свега, а потом и кошаркашким квалитетима и искуством - истакао је борбени српски кошаркаш и додао:

- С једне стране ми је било лоше, али с друге сам имао слободно лето. Коначно сам се сместио у свом стану у Новом Саду, видео неке људе које нисам видео годинама, провео време са породицом, посетио бабе, ујаке и све. Хоћу да ти кажем, било ми је лоше, али ми је с друге стране легло идеално. Опоравио сам и тело, после тога сам имао две добре сезоне, поготово ова у Валенсији - био сам свеж, жељан и одморан. Увек постоје две стране медаље.

Шта је разлог због ког ниси био на списку?

Фото архива ВН

 

- Нисам 'неотишао', ја нисам био позван. То је питање за Салета Ђорђевића. Нисам никада добио... У ствари, добио сам неки баналан, глупав разлог који ни мени није био јасан. Не знам стварно, не знам шта да ти кажем, не знам разлог - казао је Калинић и потом појаснио шта значи "банални, глупави" разлог.

- Не сећам се тачно формулације, зато нећу да цитирам, не сећам се тачно, али знам да ништа конкретно нисам добио типа 'радио си лоше ово' или 'желим другог човека на твојој позицији' или 'ово ми се свиђа, ово ми се не свиђа'. Све је било нешто изокола, ништа ми није било јасно после тог разговора - додао је српски кошаркаш који није био део генерације од које се очекивало светско злато, а на крају је освојено "тек" пето место.

Признаје и сам Калинић да је било "успона и падова" у његовом односу са Ђорђевићем, још након доласка из Радничког у репрезентацију, али то није желео да исприча за јавност.

- Врхунац смо доживели на Олимпијским играма у Рију, где ми је он веровао, а ја сјајно играо. После тога не знам шта се издешавало - опет ти кажем, са своје стране сам се трудио да увек будем максимално посвећен и да се максимално залажем - поручио је Калинић и закључио:

- У реду, ја имам неке своје бубице, свестан сам тога, још свеснији сада како године пролазе, знам да бих у неким ситуацијама поступио другачије, али све је то било у жару, борби и жељи да што боље прођемо. Мислим да су све то питања за Салета Ђорђевића, не знам шта се дешавало у његовој глави - зашто једног лета играм више, следећег мање, не знам.

(Спортклуб)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)