НИ "АМЕРИКАНЦИ" НИСУ ЗАБОРАВИЛИ ДУДУ: Грегове речи терају сузе на очи, Пеђа је имао поруку за све младе кошаркаше

Новости онлине

17. 09. 2021. у 08:10

ОДЛАЗАК Душана Ивковића је једнако погодио све искрене заљубљенике у игру под обручима. Први пут се на Балкану у овом тренутку нисмо поделили на Србе и Хрвате.

НИ АМЕРИКАНЦИ НИСУ ЗАБОРАВИЛИ ДУДУ: Грегове речи терају сузе на очи, Пеђа је имао поруку за све младе кошаркаше

Фото: Милена Анђела

Једнако се туговало у Загребу, Београду, Сплиту, Сарајеву, Љубљани... Дуда је био Југославија, али и широм Европе и света. Последњи у низу су кренули да се оглашавају они који живе преко окена, где је кошарка и измишљена. Руку на срце, то је и нормално с обзиром на временску разлику.

Легендарни НБА стручњак и тренер Сан Антонија Грег Попович бираним речима опростио се од Душана Дуде Ивковића.

- Душан Ивковић је био икона у свету кошарке. Имао је карактер већи од живота, био је изузетан господар игре. Моје време проведено с њим, у Европи или у САД, увек је било испуњено тренуцима одушевљења и упијања знања као од никог другог.

Моје саучешће Нени и његовој породици током овог тешког периода - написао Грег Попович, а пренео његов клуб Сан Антонио.

Некадашњи репрезентативац Југославије Предраг Стојаковић поручио је да ће доживотно бити захвалан Душану Ивковићу.

- Почивај у миру! Желим свим младим кошаркашима, који се боре за једно скромно место у свету кошарке, да имају срећу као што сам је и ја имао и да сретну човека као што је Душан Ивковић. Доживотно захвалан! - написао је Стојаковић на Инстаграму.

Од Дуде су се током јучерашњег дана опростили бројни европски клубови, Партизан и Ефес, као и Саша Обрадовић, Дино Рађа, Јуре Здовц, Александар Ђорђевић, Василис Спанулис…

БОНУС ВИДЕО

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)