ЈОКИЋЕВА ИСПОВЕСТ: Како је оставио кошарку на шест месеци и шта га је натерало да се врати (ВИДЕО)

Новости онлине

11. 06. 2021. у 09:03

ДЕНВЕР Нагитси приредили су велику репортажу о Николи Јокићу, који је постао најкориснији играч НБА лиге.

ЈОКИЋЕВА ИСПОВЕСТ: Како је оставио кошарку на шест месеци и шта га је натерало да се врати (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин

Они су показали тренутке из свлачионице Денвера током серије против Портланда, а на крају, шлаг на торти је тимски састанак на ком је Јокићу саопштено да је и званично најбољи.

Иако се то очекивало, емоције су биле јаке и Јокићу је било тешко да говори пред саиграчима и штабом, па је скромно процедио кроз зубе како није ово индивидуална награда, већ тимска, захваљујући свему што су други радили за њега.

Онда је говорио и о улози породице.

„Они живе кроз сваки меч са мном, кроз сваки секунд. Тата који ме је водио на тренинге, на првом сам плакао, мама је увек ту, у мојој глави, увек ми прича, супруга је ту и сваки дан је са мном, браћа су хтела да буду НБА звезде. Нису успели, али су ми показали шта треба, а шта не треба да радим. Хвала њима, на свему и на овом трофеју, али ово није само трофеј, ово је цео пут. Ако уживање у игри престане, онда немам више разлог да играм кошарку“, рекао је Јокић.

Онда се сетио тинејџерске епизоде.

„Када сам имао 14 или 15 година, одустао сам од кошарке и окренуо сам се коњима. Нисам ишао на тренинге шест или седам месеци. Нисам осећао да треба да идем, ни тата ме није форсирао. И после тих шест месеци, само сам отишао на кошарку, самоиницијативно“, навео је Јокић.

Тешко му је било да издвоји све који су му помогли.

„Много је људи иза мене, раде за мене, верују. Наравно, уложио сам много рада, али нисам могао све сам. Када сам био у најужем избору, нисам желео да размишљам о томе, у току смо сезоне, покушавали смо да дођемо до предности домаћег терена, хтели смо да догурамо до што боље позиције. Мој фокус је био на другој страни“, навео је Јокић.

„Данкан је најбоља четворка у историји, најбољи франшизни играч, имати њега као идола је велика ствар. Бити само у једном тиму, градити однос са целом организацијом, мислим да ми то много значи. Мислим да то могу“, навео је Јокић.

Питали су Јокића зашто је инсистирао да игра све мечеве, било их је 72.

„Ако не играм, осећам се да некога варам. Ако се осећам добро, немам повреду, зашто не бих играо. То је велика ствар за мене. Инспирише ме да изненађујемо свет, налазимо начин да то радимо упркос повредама“, навео је Јокић.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)